Gazete Emek- Kurum raporunda, finansal istikrar tarafında şirketlerin düşük yabancı para borçlanmasının Merkez Bankası’na daha rahat bir ortam yarattığını kaydederek tipik bir önden yüklemeli reaksiyonu daha mümkün bulduklarını ancak sözlü müdahale, faiz indirim döngüsünün sona erdiğine ilişkin iletişim, daha fazla döviz satım müdahalelerinin de görülebileceğini ifade etti.

Rıdvan Dilmen: Ben AKP'li değilim Erdoğan’a oy veriyorum


‘ANİ DURUŞ’ BEKLENTİSİ YOK'

TL’nin önemli bir baskı altında olduğunu kaydeden kurum, daha zayıf bir TL’nin, daha yüksek enflasyon anlamına geleceğini ve bunun da daha düşük reel politika faizlerine yol açabileceğini kaydederek Merkez Bankası’nın ise sürece faiz indirimleriyle biraz daha zorlaştırdığını dile getirdi.

Yerellerin dolarizasyonunun da bu politikalarla desteklendiğini belirten kurum, sonuçta TL’nin daha da zayıfladığına işaret etti.

Barclays ekonomistleri Türkiye ekonomisinde ani bir duruş ise beklemiyor. TL’nin zayıflığı ‘ani durma’ dönemlerini hatırlatsa da Türkiye’nin henüz o durumda olmadığını dile getiren ekonomistler bunun nedenini de TL’deki istikrarsızlığın cari açık finansmanı sorunlarından değil düşük politika faizi ve yüksek enflasyondan kaynaklanmasına bağladı.

Kaynak:Cumhuriyet 

Editör: TE Bilişim