Gazete Emek- Kripto para borsası Huobi'nin bir parçası olan Huobi Mall bugün kripto madenciliği hizmetlerini Çin'deki müşterileri için durdurduğunu ve ülke dışındaki faaliyetlere odaklanacağını açıkladı.

BTC.TOP da düzenlemelerin yarattığı belirsizlikleri gerekçe göstererek Çin'deki faaliyetlerini durdurduğunu duyururken, HashCow ise bitcoin madenciliği için yeni ekipman alımını durduracağını açıkladı.

Bitcoin Çin'in son adımından sonra tüm zamanların en yüksek seviyesinden %50 gerilemiş oldu. Bitcoin kayıplarının bir kısmını toparlamadan önce Pazar günü neredeyse %17 geriledi.

Diğer yaygın kripto paralardan ether 12 gün önce gördüğü tüm zamanların en yüksek seviyesine kıyasla %60 gerileyerek son iki ayın en düşük seviyesinde seyretti.

HONG KONG’TA KRİPTO PARA BORSASI İÇİN KANUN TEKLİFİ

Hong Kong Mali Hizmetler ve Hazine Bürosu, kripto para borsalarına lisans alma zorunluluğu getirilmesi için 2021-2022 sezon toplantısına yetişmesi planlanan bir kanun teklifi sunacak.

AVUSTRALYALI SENATÖRDEN KRİPTO VARLIKLAR HAKKINDA AÇIKLAMA

Avustralyalı Senatör Andrew Bragg, eğer ülke yeniliği teşvik etmek ve bu konuda oyun kurucu olmak istiyorsa kripto varlıklar için ülke çapında daha iyi düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti.

RUSYA DİJİTAL PARA VE PROTOTİPİ YIL SONUNA HAZIR

Üst düzey bir Rus yetkili, Rusya Merkez Bankasının 2021 yılı sonuna doğru kendi dijital parasının bir prototipini çıkarmaya hazırlandıklarını doğruladı.

GREENPEACE BTC İLE BAĞIŞ ALIMINI DURDURDU

Greenpeace Amerika, daha önce Bitcoin ile bağış toplamaya başlamıştı. Ancak BTC'nin ekosisteme zararlı olması ve çevreci olmamasını gerekçe göstererek Bitcoin ile bağış alımını durdurdu.

KANADA’DA MERKEZ BANKASI’NDAN AÇIKLAMA

Kanada Merkez Bankası yayımladığı raporda, BTC gibi kripto varlıkların kurumsal yatırımcı tarafından benimsenmesine rağmen riskli olmaya devam ettiğini belirtti. Kripto paralardaki volatilitenin Kanada'nın finansal sistemine karşı ortaya çıkan bir güvenlik açığı olduğu, istikrarlı paraların ise ülkenin para sistemi için risk oluşturduğu açıklamalara eklendi.

ÇİN DEVLET KONSEYİ’NDEN AÇIKLAMA

Çin Devlet Konseyi; Bitcoin madenciliği ve ticaretine son verilmesi konusunda öneride bulunurken Başbakan Yardımcısı Liu He, Bitcoin madenciliği konusunda sıkı önlemler alınacağını açıkladı.

LARRY SUMMERS, BİTCOİN’İN DİJİTAL ALTIN’in Dijital Altın Olacağını Düşünüyor

Eski ABD Hazine Sekreteri ve Dünya Bankası Baş Ekonomisti Larry Summers, kripto varlıkların kalıcı olacağını ve Bitcoin’in dijital altın olarak kalacağını düşündüğünü belirtti.

Editör: TE Bilişim