Gazete Emek- Ağustos 2019 itibariyle yürürlüğe giren RTÜK Yasası ile dijital yayın yapan platformlara lisans alma zorunluluğu getirilmişti. Konu ile ilgili açıklama yapan  Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Netflix ve Amazon Prime Video'nun lisans aldığını dile getirdi. 

Şahin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''İnternet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık yapan uluslararası platformlar NETFLIX ve Amazon Prime Video tıpkı yerli örnekleri gibi yükümlülüklerini yerine getirerek RTÜK'ten lisans aldı. Hayırlı olsun.'' ifadelerini kullandı

YÜKÜMLÜLÜKLERİ YERİNE GETİRMEYEN PLATFORMLARA UYARI YAPILDI 

RTÜK, daha önce yaptığı duyuruda, internet ortamından yayın lisansı verilmesi işlemlerinin tamamlanamaması durumunda, ilgili yayıncıların bir 3 ay daha yayın hizmetlerini sunabileceklerini bildirdi.  Duyurudan sonra lisans başvurusu yapmayan platformlar için 72 saat içerisinde yayınlarına son verilecek. Başvuru yapılamaması halinde RTÜK Yasası gereğince erişim engeli getirilebilecek. 

RTÜK,  istenen yükümlülükleri yerine getiren Netflix ve Amazon Prime Video’nun yanı sıra , TV8, Fizy, Diyanet TV, Powerapp Music gibi kuruluşlara 10 yıl süreyle geçerli olmak üzere internet ortamından isteğe bağlı yayın hizmeti lisansı verilmesine karar verdi. Spotify'ın 72 saat içinde lisans başvurusunda bulunmazsa kapatılabileceğini gündeme getirildi. Spotify, 72 saatlik sürenin dolmasına 4 saat kala lisans için RTÜK'e başvuru yaptı.
 

Editör: TE Bilişim