Gazete Emek- Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değer kaybı sürüyor. Halk TV'nin doların yükselişi hakkında ne düşündüğünü sorduğu bir yurttaş, "Doların yükselmesinin bir zararı yok bana ne, size ne?" cevabını verdi.

Halk Tv muhabiri Dilan Alp Bir yurttaşlara dolardaki yükselişi sordu.

Yurttaşın verdiği yanıtlar şöyle:

DOLARIN YÜKSELMESİ NE ANLAMA GELİYOR?

Yükselsin, ne olacak ki? Bir zararı yok ki? Bana ne, size ne? Ekmek buluyoruz, su buluyoruz, benzin buluyoruz. Biz dolar iki lirayken benzin bulamadık, yağ bulamadık. Siz bunları bilmiyorsunuz. Bugün araba almaya gidene dört ay sıra veriyorlar. Para var işte, mal kalmamış. Dolar yükselmiş, bana ne ya? Dolar yükselince benzine ve her şeye zam gelmiyor mu? Ama adam araba almaya çalışıyor. Bu zammı görmüyorlar mı?

GEÇİM SIKINTISI YOK MU SİZCE?

Ben inanmıyorum. Göstersene yamalı bir ayakkabı. İşsizlik yok, çalışmak istemiyorlar. Çok para kazanıp az çalışmak istiyorlar. Ya da emekli anne ve babalarına sırtlarını dayamışlar. Ça-lış-mı-yor-lar. İşe gitmiyorlar. Vitrinlerde eleman aranıyor ilanlarını görüyorum ben. Bir yerde 6 ay "eleman aranıyor"  ilanını gördüm. Dayanamayıp sordum iş yeri sahibine. Başvuranların asgari ücret ve sigortayı beğenmediği için eleman bulamadığını söyledi.

AÇLIK SINIRI 3 BİN LİRAYA DAYANDI, ASGARİ ÜCRETİ GEÇTİ, BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ? 

Benim aklım o hesaplara ermez. Ben gördüğüme bakarım. Ben 80 yaşındayım. Ben sokakta yürüyenlerin parası var mı, yok mu yürüyüşünden anlıyorum. Ne aç, ne açık, ne işsiz var. Çalışmak istemiyorlar.

Editör: TE Bilişim