Gazete Emek- Artvin A101’da çalışan işçilerin video ile duyurdukları iddialara göre bölge sorumluları ve satış müdürleri işçilere zorla son kullanma tarihi geçmiş ürün sattırmaya çalıştı. İşçiler, skandal iddiaları Mağaza Market-Sen aracılığıyla duyurdu.

Artvin’deki sendika  üyelerinden gelen görüntülerde tavuk, yoğurt gibi ürünlerin son kullanma tarihlerinin geçmesine rağmen reyonda satışa hazır olduğu görülüyor.

Görüntüleri çeken A101 işçisi, imha edilmesi gereken bozuk ürünlerin satılması için baskı gördüklerini de anlatıyor. İşçiler “aseton” ile son kullanma tarihlerinin sildirildiğini, bu şekilde reyondaki ürünlerin son kullanma tarihinin görülemediğini ve satışa sunulduğunu dile getiriyor.

“A101 MAĞAZASINDA ESAS DERT FİRE VERMEMEK”

Mağaza Market-Sen konuya ilişkin yayımladığı açıklamada, tüm market işçilerini ve halkı gördüğü her bozuk ürünü Tarım Bakanlığının “Alo 174” Gıda Hattı’na bildirmeye çağırdı. Açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

“A101 mağazalarında esas dert “fire vermemek”. Bunun için halkın sağlığına göz dikildiğini görüyoruz. Buna karşı çözüm ve adres belli. Bozuk ürünlerin satışının durdurulması, işçilerin bu baskıdan kurtulması için denetim şart. Denetleme sorumluluğu ise Tarım ve Orman Bakanlığı’ndadır. Bakanlığı harekete geçmeye ve görevini yerine getirmeye çağırıyoruz. Her A101 ve zincir markette acil denetim yapılmalı, gerekli soruşturmalar yürütülmelidir.

A101 işçileri karşı karşıya kaldığı usulsüzlükleri belgeliyor ve itirazlarını yükseltiyor. Sendikamız bugüne kadar gündeme gelmeyen her skandalı, herkese duyurmaya devam edecek. A101 işçileri bu usulsüzlüklerin, baskının ve sömürü zincirinin karşısında asla yalnız kalmayacak.”

Editör: TE Bilişim