Gazete Emek- DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Basın İş üyesi Artı Tv- Artı Gerçek emekçilerini ziyaret etti.

DİSK Basın-İş, Artı TV yönetiminin aralarında imzalanan protokole uymaması nedeniyle  greve gitti. Bir İşçi kıyımının yaşandığını ve Artı TV ve Artı Gerçek yönetiminin çalışan en az 50 kişinin işsiz bırakılmak istendiğini açıkladı.

ÇÖZÜM ÇAĞRISI

"DİSK Basın İş'in yürüttüğü mücadele DİSK'in de mücadelesidir" diyen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu , direnişteki  Artı Tv- Artı Gerçek emekçilerine gerçekleştirdiği ziyaretinde Artı TV yönetimine  çözüm için çağrıda bulundu.

NE OLMUŞTU?

DİSK Basın-İş, 4 Mart’ta toplu iş sözleşmesi (TİS) yetkisi olmamasına rağmen protokol imzaladığı Artı TV ve Artı Gerçek yönetiminin, süreçte öne çıkan gazeteci ve çalışanları işten çıkardığını duyurarak tepki göstermişti.

DİSK Basın İş Yönetim Kurulu tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada "Protokol imzalamayı ‘iyi niyetli’ olarak okumuştuk, ancak büyük bir yanılgıymış” denilmişti.

Hak arayışında öne çıkanların teker teker işten çıkarıldığına dikkat çekilen açıklamada protokolün uygulanmadığı belirtildi. Yapılan açıklamada “4 yıldır zamsız çalıştırılan, mobbing ve baskı ortamında işini yapmaya zorlanan, itiraz hakkı istifa baskısı ile elinden alınan ve tüm bunlara karşı sendikalaşma hakkını kullanan basın emekçilerine Demirören vari bir yanıttır. İspiyon, jurnalleme, dedikodu mekanizmalarıyla karar veren yönetimin kararını tanımıyoruz” ifadelerine yer verilmişti.

Son bir ayda yaşananların sıralayan sendika 7 kişinin istifaya zorlandığı ya da ücretsiz izne çıkarıldığı belirtilerek “Şimdi ise ‘sözleşme feshi’ ile 50’den fazla çalışan işsiz kalacak” ifadeleri kullanıldı. Artı yönetimine sendika düşmanı tutumdan vazgeçme çağrısı yapan DİSK Basın İş, işçi kıyımana karşı tüm kamuoyuna dayanışma çağrısı yapmıştı.

Editör: TE Bilişim