Gazete Emek- Edinilen bilgiye göre Ankara’da çok sayıda sığınmacı Suriyelinin yaşadığı Battalgazi Mahallesi’ndeki parkta iki grup arasındaki tartışma bir süre sonra kavgaya dönüştü. Burada yabancı uyruklu bir kişi, Emirhan Yalçın (18) ve Ali Yasin Güler’i bıçakla yaraladı.

Burhan Kuzu’nun WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı: 'Resmen yalvarıyor'

Yaralanan Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınırken Yalçın’ın yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Olayın büyümesi üzerine mahalleye çevik kuvvet ekipleri gönderildi. Emniyet gerilimin tırmanmasına karşı mahallede geniş güvenlik önlemleri aldı.

‘NE OLURSA OLSUN SAKİN OLUNMASI GEREKİYOR’

Parkta gençler arasında çıkan tartışmanın ardından bıçakla yaralanma olayının meydana geldiğini öğrendiklerini ifade eden Battalgazi Mahallesi Muhtarı Habip Eroğul, “Şu andaki durum sakin çünkü bölgedeyiz. İl emniyet müdürlerimiz, kaymakamımız geldi bir sıkıntı yok” ifadelerini kullandı.

Bir kız çocuğuna 8 yaşından 15 yaşına kadar 20 kişi cinsel istismarda bulundu!

Olayın ardından bir grup, Suriyelilerin yaşadığı evlere girmek istedi ve polisin engellemesiyle karşılaştı. Sosyal medyaya da yansıyan linç girişimlerinin tekrar yaşanmaması adına çaba gösterdiklerini ve mahalleliye “Yapmayın, etmeyin” diyerek telkinde bulunduklarını belirten Eroğul şunları kaydetti:

“Tekrardan dün akşamki gibi görüntüler ortaya çıkabilir mi çıkabilir. Olursa da akşamları dikkat edilmesi lazım. Onun da önlemi alındı zaten. Allah göstermesin millet işten dönüş yapıyor, işten dönüş yapınca üç dört kişi pohpohlayıp bunları sokağa dökerse sorun olur. İnsanlara ‘sakin olun’ diyoruz. Geceden beri sahadayım, sesim kısıldı, uyku uyuyamadık. Gördüğümüze ‘yapmayın, etmeyin’ diyoruz. Ters tepki gösterenler de oluyor, ‘tamam’ diyenler de oluyor. Ne olursa olsun sakin olunması gerekiyor. Böyle bir şey olmasa iyiydi ama oldu. İki tarafa da yazık. Yaralananlara acil şifa diliyoruz, kolay bir şey değil."


ANKARA VALİLİĞİ: İKİ ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

Bıçaklı yaralanma olayının ardından açıklama yapan Ankara Valiliği, iki kişinin gözaltına alındığını belirterek şunları kaydetti:

“10.08.2021 günü 21:30 sıralarında Altındağ ilçesinde iki ayrı grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş ve sonucunda biri ağır olmak üzere iki vatandaşımız maalesef yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız hemen hastanede tedavi altına alınmışlar ve tedavileri halen devam etmektedir. 2 vatandaşımızı yaralayanların yabancı uyruklu şahıslar olduğu tespit edilmiş olup; 2 şahıs gözaltına alınmıştır."

EMİRHAN YALÇIN VEFAT ETTİ

Hastaneyi ziyaret eden CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'ün verdiği bilgiye göre, olayda ağır yaralanan ve yoğun bakımda tedavi gören 18 yaşındaki Emirhan Yalçın vefat etti. 

CHP’Lİ GÖK: OLAYIN YAKINDAN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Hastaneye yaptığı ziyaret sırasında Emirhan Yalçın’ın vefat haberini alan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, “Emniyetten aldığımız bilgiye göre parkta bir tartışma çıkmış ve bu tartışma bıçaklı saldırıya dönüşmüş. Emniyet daha olayı araştırıyor ve daha ifade alınacak kişiler var” dedi.

SURİYELİ BİR KİŞİ KENDİLERİNE YÖNELİK SALDIRILARA KARŞI ŞUNLARI SÖYLEMİŞTİ

Olaya ilişkin gözaltına alınan iki kişinin ifade işlemlerinin devam ettiği bilgisini aktaran Gök, “Çok üzücü bir hadise. Yaralanan 18 yaşındaki Emirhan kardeşimiz maalesef biz hastanedeyken vefat etti. Çok derin üzüntü içerisindeyiz. Çok sıkıntılı bir tablo ve herkes olayın şokunu yaşıyor. Kardeşimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Biz de bu olayı yakından takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 SURİYELİLER'E TEPKİ

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya şu mesajı paylaştı: #Ankara Altındağ Battalgazi Mah. Suriyelilerle çıkan kavgada,kalbinden bıçaklanan 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ı kaybettik. Acılı ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.

AKP'nin dış politikası iflas etmiştir.Gerginliğin yayılmaması için tüm önlemlerin alınması elzemdir.

Ümit Özdağ ise Suriyeliler'i hedef gösterdi: 

Ankara Önder mahallesinde dün gece Suriyeli katiller tarafından bıçaklanan Emirhan Yalçın (18) hayatını kaybetmiştir.Ali Yasin Güler ağır yaralıdır.Türk halkının çocukları korumaya çalıştıkları Suriyeliler tarafından katledilmektedir.Türk halkı artık sessiz kalmayacak.YETER ARTIK

kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim