Gazete Emek- 9 Mayıs'ta Bakırköy Kadın Cezaevi önünde oturma eylemi yapmak isterken gözaltına alınan Avukat Arzu Kayaoğlu ile HDP Bahçelievler İlçe Eş Başkanı Haci Ugiş ve 13 Barış Annesi'ne 'Silahlı örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek', 'Örgüt propagandası yapmak', '2911 Sayılı Yasaya muhalefet' ve 'Görevi yaptırtmamak için direnme' suçlamaları yöneltildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianame  İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşması 19 Aralık'ta görülecek.

KADIN ÖRGÜTLERİ HEDEFTE

Mezopotamya Ajansı'ndan Yasin Kobulan'ın haberine göre iddianamede, Diyarbakır'da 01-02 Aralık 2018 tarihlerinde yapıldığı ileri sürülen toplantıya dikkat çekildi. Toplantıya katıldığı ileri sürülen Özgür Kadın Hareketi'nin (TJA) 'KCK/TM'nin toplumsal alan koordinasyonuna bağlı kadın yapılanması olduğu' iddia edildi. Dicle Amed Kadın Platformu (DKAP) da 'örgüte müzahir yapı' olarak tanımlandı.

İddianamede, söz konusu toplantıda "DTK Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in başlatmış olduğu açlık grevi eylemi ve örgüt liderine yönelik tecridin kaldırılması konusunda yeterli çalışmalar yapılmadığı, bunun için il/ilçelerde basın açıklaması, yürüyüş vb. tarzda eylemler yapılarak sözde tecridin gündemde kalmasına yönelik çalışmaların yapılması, tüm cezaevlerinde 25 Şubat 2019 tarihine kadar başlatılacak olan açlık grevi eylemlerinin süreli/süresiz ve dönüşümlü olarak yapılması" şeklinde planlamalar yapıldığı ileri sürüldü.

Ancak söz konusu toplantı, iddianamede belirtildiğinin aksine, 150 kadın örgütünün ortaklaşa 5-6 Ocak 2019 tarihinde Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi'nde gerçekleştirdiği Türkiye Kadın Buluşması'nın ön toplantısıydı.

'BEYAZ TÜLBENTİ SEMPATİK, DRAMATİK VE DEMAGOJİK GÖRÜNMEK İÇİN TAKIYORLAR'

İddianamede, ayrıca annelerin beyaz tülbent ve başörtüleri, kamuoyunda 'sempatik', 'dramatik' ve 'demagojik' görünmek için taktıkları ileri sürüldü.

Diyarbakır'da 28 Nisan günü HDP Diyarbakır İl Örgütü'nde gerçekleştirdiği ve içerisinde kanaat önderleri, inanç grupları, siyasetçi ve insan hakları örgütlerinin birlikte yaptığı açlık grevlerine dikkat çekilen basın toplantısı da iddianamede, "... söz konusu sözde tecrit çağrılarının tek bir merkezden organize edildiği tespit olunmuştur" şeklinde değerlendirildi.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim