Gazete Emek- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'lebalep' tanımlaması ve dip dibe görüntülerle kamuoyunda tepki çeken AK Parti kongrelerine ilişkin konuştu. Son bir haftadır, gerek son dakika haberlerde, gerek sosyal medyada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın lebaleb yapılan kongrelerle ilgili açıklaması bekleniyordu.

Sağlıtk Bakanı Fahrettin Koca, nihayet bugün tıklım tıklım olan AK Parti ve MHP kongreleri konusunda açıklama yaptı.

Koca, konuyu gündemde tutmanın kimseye faydası olmadığını söyledi ancak ekledi; "Kapalı ortamlarda bulaştığını biliyoruz, kalabalık ortamlarda virüsü bulaştırabiliyoruz, yakın temasta virüsün bulaştığını biliyoruz, bu bilgilendirmede bir değişiklik söz konusu değil. Dolayısıyla herkesin bu mücadelede üzerine düşen sorumluluğun gereğini yapması gerektiği kanaatindeyim. Buradan bir ayrıcalık çıkarma hikayesini oluşturmanın doğru olmadığı kanaatindeyim"

TIKLAYIN- Bekir Güneş yazdı: Şırnak'ın neden 'mavi' olduğunu ben size anlatayım!

MUTASYON ORANI YÜZDE 75

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yine son dakika haberlerinde geçen ve merak edilen mutasyonlu virüs, mutasyonlu virüse karşı aşıların etkisi, Türkiye'deki mutasyon haritası konusunda da açıklama yaptı. Ramazanda tam kapanma olacak mı konusunun tartışıldığı bugünlerde Koca önemli açıklamalar yaptı.

fahrettin-koca-bilim-kurulu-tam-kapanma-olacak-mi-2021.jpg

Koca, mutasyonlu virüs oranının Türkiye'de % 75'e ulaştığını ifade ederek, "Şu an mutasyonun Türkiye’deki oranı yüzde 75'lere ulaştı. Kimi illerimizde yüzde 55 oranında ama yüzde 95 olan illerimiz de var. Türkiye’nin bütün illerinde mutasyon var. Ortalama yüzde 75. Ağırlıklı İngiliz mutantı söz konusu ve var olan virüsün yerine artık İngiliz mutantı almaya başladı, bu varyantın en önemli özelliği bulaştırıcılığının çok yüksek olması" ifadelerini kullandı.

TERAVİH NAMAZLARI SERBEST

Bir diğer merak edilen konu ise, Ramazan ayında teravih namazı, sahur saati, iftar saatinde yasak var mı? Bilim Kurulu ile görüşmesindeki notlarını paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, teravih namazı sırasında yasak olmayacağını söyledi.

Ramazanda kafe, bar, meyhane, lokanta gibi işletmeler kapalı olacak. Koca, ramazan ayına ilişkin ibadetle ilgili soruları da yanıtladı. Koca teravih namazlarının yasaklanmayacağını ifade etti.

Kaynak: ABC

Editör: TE Bilişim