Gazete Emek- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kadına yönelik şiddetle ilgili açıklamasında ''Bir kadın gidecek polise 'Ben sıkıntıdayım, yardım et' diyecek, polis ona "Git müracaat et" dedikten sonra görevden alınmayla karşı karşıyadır. 112, 156 arandığında bir savsaklama varsa hesabını sorarım'' dedi.

Doğu ve Güneydoğu'daki 13 Baro'dan ortak Sedat Peker açıklaması: Vahim durum için çağrı yapıyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, aile içi şiddetle mücadeleye ilişkin açıklama yaptı. Bakan Soylu, bir kadının polise gidip "Ben sıkıntıdayım, yardım et" dedikten sonra polisin ona "Git müracaat et" demesi halinde görevden alınmayla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Talimatının bu yönde olduğunu belirten Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

"Ona yardımcı olacak, aile içi şiddetle mücadeleye yönelik birime götürecek, teslim edecek yardımcı olacak. Aklı da orada kalacak. 112, 156 arandığında bir savsaklama varsa hesabını sorarım, arkadaşlarım da sorar."

"EKŞİ YEMEDİM KARNIM AĞRIMIYOR"

TBMM’de ‘Kadına Şiddetin Sebeplerinin Araştırılması Komisyonu’nda konuşan Soylu şu ifadeleri kullandı:

Aklanacak ne yaptım. Adamın birisi bir söz söylüyor. Ekşi yemedim karnım ağrımıyor. Bu ülkede terörle mücadele de kimlerin karnını ağrıttığımızı biliyoruz. Kimin ayağına bastığımızı biliyoruz.Biz intikam alınacak adımlarız. Bu ülkeyi başka noktaya getirmeye çalışıyorlardı. Bu ülkeyi terörün vesayeti altına almak istediler, izin vermedik. Bana Türkiye genelinde bir tek organize suç örgütü kayırdığıma dair bir delil gösterin. Bunlar uluslararası projeleri. Kim yolsuzluk ve hırsızlık yapıyorsa Allah belasını versin.

MERAL AKŞENER AÇIKLAMASI

Muhterem İnce'nin (İçişleri Bakan Yardımcısı) GAMER'de görevli olduğunu söyledi ve "Takviye ekip yolladık, hayatımda yaşadığım en zor gündü ama provokasyona açık bir adım atıldığı ortadaydı. Hayatımdaki en zor günlerden birini yaşadım. Bir şey olur mu diye.”

Kaynak: T24

Editör: TE Bilişim