Gazete Emek- Suç örgütü lideri Sedat Peker'in YouTube üzerinen paylaştığı videolar sonra Türkiye'de siyaset karıştı. Peker birçok AKP'li siyasetçi hakkında iddialarda bulundu. Sedat Peker'in özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alması Türkiye'nin en önemli gündemi haline geldi. 

Sadece Soylu değil Mehmet Ağar da Peker'in hedefi haline geldi. Özellikle Mehmet Ağar'ın 1990'lı yıllarda aktif olarak rol alması ve çevresindeki kişiler Peker'in videolarında en önemli özneler arasında yer aldı. 

Peker'in bu iddialarına AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan uzun süre sessiz kaldı. İlk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Sedat Peker'e cevap verdi. Bahçeli, Sadece Soylu'nun değil Türkiye'nin hedef alındığını iddia etti. 

SÜLEYMAN SOYLU GAZETECİLERİN KARŞISINA ÇIKTI

Bu arada Süleyman Soylu Habertürk'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bu programda gazetecilerin sorularına çok tatmin edici cevaplar vermediği için eleştirilen Soylu'ya Erdoğan ise uzun bir sessizlikten sonra Grup toplantısında sahip çıktı. 

Erdoğan açıklamasında Peker'in başka örgütler tarafından kullanıldığını belirterek daha çok muhalefete yüklendi. Bu açıklamalar sonrası Sedat Peker bir kez daha sosyal medya hesabı Twitter'dan sert paylaşımlarda bulundu. İlk olarak 'Defne' diye birisinden bahsetti. İsmini söylemediği bir kişinin 'Defne' diye birisinin odasında kalp krizi geçirdiğini iddia etti. 

PEKER PAZAR GÜNÜ YENİ BİR VİDEO PAYLAŞACAK

Peker son olarak ise Pazar  günü yeni bir video paylaşacağını belirtti. Peker yeni videosunda birilerinin "kolunu ve bacağını keseceğim" dedi. Peker'in iddialarının merkezinde Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde 90'lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetler de vardı. Birçok gazetecinin katliamı da Peker'in gündeminde oldu.

AKP'de 'Sedat Peker' istifası: “AK Parti artık AK değildir”

Sedat Peker Hadi ve Süleyman Özışık Kardeşlerin Süleyman Soylu ile aralarında arabuluculuk yaptığını söyledi. Hadi Özışık bu iddiayı yalanlayınca Sedat Peker Hadi Özışık ile olan görüşmesinin videosunu paylaştı. Sonra bu iki kişi hakında soruşturma başlatıldı. 

Anadolu Ajansı muhabiri basın toplantısında AKP'li iki bakana Soylu ile ilgili soru sorduğu için görevinden oldu.

Özellikle HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın eşi Savaş Buldan, Behçet Cantürk gibi isimlerden bahsetti. Bu cinaetlerden bahsederden Korkut Eken ve Mehmet Ağar ismi sık sık geçti. Bu iddialar üzerine ilk olarak İzmir ve Diyarbakır barosu suç duyurusunda bulundu. 

13 BARODAN ORTAK AÇIKLAMA

Son olarak İse Sadece İzmir ve Diyarbakır baroları değil Doğu ve Güneydoğu'da bulunan 13 baro yönetimi ortak bir açıklama yaptı. 

Diyarbakır ve Van barolarının da aralarında bulunduğu 13 Baronun ortak açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:


"Kamuoyunun son haftalarda yoğun bir biçimde tartıştığı Sedat Peker isimli şahsın kendi Youtube kanalından yaptığı açıklamalar karşısında Cumhuriyet savcılarının harekete geçmesi hukuk devletinin bir gereğidir. Nitekim demokratik hukuk devleti olmanın ön koşulu, yasama, yürütme ve yargı erklerinin  birbirinden tamamen ayrı olması ve yargının bağımsız hareket edebilmesidir.
 
Sedat Peker tarafından şu ana kadar; gazeteci Uğur Mumcu ve gazeteci Kutlu Adalı cinayetleri, Kürt iş insanları Savaş Buldan, Behçet Cantürk ve diğer Kürt iş insanlarının öldürülmesinin alınan karar doğrultusunda olduğu, Mehmet Ağar tarafından dönemin Başbakanı Tansu Çiller’e sunum yapıldığı ve bu doğrultuda karar alındığı, alınan kararın gereğinin yerine getirildiği, faili meçhul cinayetlerin bu doğrultuda Mehmet  Ağar ve Korkut Eken gibi ilgili şüphelilerce işlendiği iddia edilmiştir.

DERHAL SORUŞTURMA AÇILMALIDIR
 
Cumhuriyet savcılarının Sedat Peker’in beyanlarında yer, kişi ve zaman belirtmek suretiyle ortaya koyduğu vahim iddia ve tanıklıkları bir suç ikrar ve ihbarı olarak kabul edip soruşturma açmaları görevlerinin gereğidir. Cumhuriyet savcılarının açacakları soruşturmalarla kamuoyuna yansıyan yeni bilgiler ışığında bu karanlık dönemi bütün yönleriyle hızlı ve etkili bir şekilde soruşturarak failleri yargı önüne çıkarması gerekmektedir. Aksi durum yargının varlığının inkarı olup, bunun demokratik bir hukuk devleti sisteminde kabulü mümkün değildir.

Biz aşağıda imzası bulunan Barolar; Sedat Peker’in beyanlarında ikrar ve ihbar edilen tüm suçlarla ilgili Cumhuriyet savcılarınca derhal seri, etkili ve tarafsız bir soruşturma açılarak ilgililer hakkında gerekli adli süreçlerin işletilmesini talep ediyoruz.

1- Adıyaman Barosu 
2- Ağrı Barosu
3- Batman Barosu
4- Bingöl Barosu
5- Dersim Barosu
6- Diyarbakır Barosu
7- Hakkari Barosu
8- Mardin Barosu 
9- Muş Barosu
10-Siirt Barosu
11- Şanlıurfa Barosu
12- Şırnak Barosu 
13- Van Barosu"

PEKER'DEN YENİ AÇIKLAMA

Baroların bu açıklamasından sonra Sedat Peker'in iddiaları üzerine savcılar harekete geçecek mi soruları sosyal medyada çok sık sorulmaya başlandı. Sedat Peker ise son paylaşımında "Seven dostlarıma korku salmak için Sedat Peker'i aldık, Türkiye'ye geliyoruz diyorsunuz. Ben buradayım. Hadsize had bildirmek adettendir. Bu pazar günü hem bir kolunuzu hem bir bacağınızı kopartacağım. (mecazi anlamda)" ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim