Gazete Emek- KRT TV ekranlarında her salı Gürkan Hacır moderatörlüğünde ekrana gelen "Şimdiki Zaman"da bu hafta gazeteciler Barış Yarkadaş, İsmail Saymaz, Zafer Arapkirli ve Uğur Dündar konuk oldu.

Habertürk ekranlarında yayımlanan ve Süleyman Soylu'nun katıldığı "Açık ve Net"te konuk olarak bulunan İsmail Saymaz programa katılma sürecini ve programda yaşananları anlattı.

Saymaz, Süleyman Soylu'ya her sorunun sorulduğunu ancak Soylu'nun hiçbir soruya cevap vermediğini ifade etti. Söz konusu yayını kabul etmesini ise "AKP'nin muhalif medyaya uyguladığı ambargoyu delmek için bir adım olarak değerlendirdiğim için kabul ettim." diyerek açıkladı.

“4 GAZETECİ ÇAĞIRMAK GEREKSİZDİ”

Saymaz, Habertürk'te yayımlanan programın formatının yanlış olduğunu ifade ederken soru sormak için 4 gazeteci çağrılmasının gereksiz olduğunu da belirtti.

Saymaz "Sayın Bakan Demirel geleneğinden geldiği için bütün soruları alıp cevap vermedi. Bakanın söz hakkı sınırlı olmalıydı." diyerek sözlerini sürdürdü.

“BÖYLE BİR TARTIŞMA OLDU ARAMIZDA”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuk olduğu canlı yayında bulunan Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Soylu'yla reklam arasında yaşadıkları tartışmayı anlattı.

Saymaz, Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalında ise, “Reklam arasında ne konuşuldu? ‘Bir soru soralım, böyle gitmiyor’ dediniz mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

"‘Sorulara cevap vermiyorsunuz’ dedim, dedi ki ‘Ne kaldı sormadığın?’ dedim, ‘Yani cevap vermediniz ki?’ Böyle bir tartışma oldu aramızda. Tartışma demeyeyim yani, o benim her soruyu zaten sorduğumu ve hepsine cevap verdiğini iddia etti. Ben de onun soruların çoğunu cevapsız bıraktığını, bazı meselelerde neredeyse geçmiş zamandan alarak bugüne getirdiğini ve istediği alanda kaldığını söyledim.

Saymaz, bu tartışmanın hem reklam arasında hem de program bittiğinde yaşandığını söylerken, “İki defa bu oldu. Ben Sayın Bakan’ın sorulara ya cevap vermediğini ya da istediği biçimde cevap verdiğini söyledim. O yüzden ben döne döne aynı soruları sormak zorunda kaldım” diye konuştu.

Kaynak: ABC

Editör: TE Bilişim