Gazete Emek-  Türkiye'deki sorunları tek tek sıralayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, "Toplumumuzun değişim beklentisi, bu cendereden kurtulma isteği var, süren bir mücadele ve direnenler var. Bütün bunlar bizim çözüm irademizi, ısrarımızı, mücadele azmimizi daha fazla büyütüyor" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

MUHALEFET ZİYARETLERİ 1 ŞUBAT'TA BAŞLIYOR

Gazetecilerin muhalefet partilerine ziyaret programıyla ilgili soruya Günay, “Muhalefet partilerini ziyaret etme programımız 1 Şubat’ta başlayacak. Yargı, ekonomik sorunlar, demokrasi ve adalet meselesine dair, yaşanan krizleri nasıl aşabileceğimize dair istişare yapmak istiyoruz. Bu konuları ayrımsız bütün muhalefet partilerle tartışmak istiyoruz. İktidarın politikaları ülkeyi felakete sürüklüyor ve biz buna dur demeye çalışan bir partiyiz. Ekonomik kriz başta olmak üzere adalet, yargı, demokrasi meselesinde bir araya gelip görüş alışverişinde bulunmak istiyoruz. Bu muhalefet partileri için önemli. Eş başkanlar düzeyinde randevu taleplerimiz oldu geri dönüşler oldu, ziyaretlerimiz 1 Şubat’ta başlayacak” dedi.

Günay, başlatacakları “Adalet” kampanyasının da 8 Şubat’ta Ankara’da eş başkanların katılımıyla başlatılacağını belirtti.

MUHALEFET PARTİLERİNDEN HDP’YE OLUMLU YANIT

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, HDP’den randevu talebinin gelmesi durumunda bunu kabul edeceklerini belirterek, “HDP’nin DEVA partisinden randevu istediğiyle ilgili haberleri ben de haber gördüm ama bugüne kadar bize ulaşmış resmi bir randevu talebi yok ama randevu talebi ileride gelirse biz randevu veririz her hangi bir sorun yok” dedi.

Diğer yandan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Meşru siyasi partilerle elbette görüşülür, biz hiçbir siyasi partiyi düşman olarak görmüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kurulan parlamentoda olsun veya olmasın, kurulan ve faaliyetlerini sürdüren her siyasi partiye saygımız vardır” değerlendirmesinde bulundu.

HDP’nin de bakış açısını diğer bütün partilere aktarmasında her hangi bir sorun olmadığının altını çizen Saadet Partisi Genel Sekreteri Mesut Doğan, şunları söyledi:

“Bilmemiz gereken bir gerçek var, HDP bu ülkede resmi hukuki bir partidir ve mecliste yer almaktadır. Bütün partilerin fikirlerini düşüncelerini onlarla görüşmesi onlara aktarması, HDP’nin de bakış açısını diğer bütün partilere aktarmasında bir sorun yok. Biz bir araya gelmeden nasıl sorunlarımızı hal edeceğiz. Bizim bu coğrafyada Kürt kardeşlerimizle bir kader birliğimiz var. Bu kader birliği çerçevesinde yaşadığımız dönemi görmezlikten gelip önümüzdeki süreci beraberce oturup konuşup çözmediğimiz takdirde bunun bu ülkeye faydası olmaz ki. Bu anlamda esas sorun sorunları görmezden gelmektir. Asıl sorun sorunları konuşmaktan kaçmakla başlar diye düşünüyorum önümüzdeki süreçte de zannediyorum ki iktidar da büyün muhalefet partileri de belli aralıklarla sorunları oturup konuşup Türkiye’yi daha iyi günlere taşıyacaklarına inanıyorum.”

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: TE Bilişim