Gazete Emek- Irak, son iki ayda dört tanınmış kadının öldürülmesini konuşuyor. Son olarak eski Bağdat Güzeli Tara Fares öldürülürken, Cinayetlerin bağlantılı olup olmadığını tespit etmek için soruşturma açıldı.

Irak’ta son iki ayda dört tanınmış kadın peş peşe öldürüldü. Cinayetlerin bağlantılı olup olmadığı araştırılırken, radikal grupların geleneksel beklentilerin dışına çıkan kadınları hedef aldığından şüpheleniliyor.

Son olarak, eski Bağdat Güzeli olan 22 yaşındaki Iraklı manken Tara Fares kimliği belirsiz kişilerce öldürüldü. Fares, Bağdat’ta bir sokakta yürürken bir motosiklet sürücüsü tarafından üç el ateş edilerek güpegündüz öldürüldü.

ERBİL’DE YAŞIYORDU

Yerel medya, Instagram’da 2,8 milyon takipçisi olan Fares’in öldürülmeden önce sosyal medyada radikal grupların hedefinde olduğunu yazdı. Fares, Bağdat’ta kendisini güvende hissetmediğini söyleyerek Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’de yaşıyor, bazen Bağdat’ı ziyaret ediyordu.

İKİ AYDA DÖRT CİNAYET

Fares’ten iki gün önce insan hakları aktivisti Suad el Ali Basra’da vurularak öldürülürken, ağustos ayında da Fares’in sosyal çevresinden olduğu belirtilen iki ayrı güzellik salonunun sahipleri Rafeef el Yaseri ile Raşha El Hasan birer hafta arayla evlerinde ölü bulunmuşlardı.

Bu cinayetlerin arasında bağlantı olup olmadığı netlik kazanmış değil. Irak Başbakanı Haydar el İbadi ise bu suçların planlı olduğu izleniminde olduğunu söyleyerek soruşturma emri verdi.

‘TANINMIŞ KADINLAR TAVUK GİBİ KATLEDİLİYOR’

Öte yandan, eski Irak Güzeli Şeyma Kasım da sosyal medyada ölüm tehditleri aldığını açıkladı. 2015 Irak Güzeli olan Kasım, sosyal medyada canlı yayımladığı videoda telefonuna “Sıradaki sensin” şeklinde bir mesaj geldiğini söyledi. Kasım, ülkesinde tanınmış bazı kadınların “tavuklar gibi katledilmekle” tehdit edildiğini belirtti. Kasım, Bağdat’ta öldürülen Fares’i “şehit” olarak nitelendirdi. 


Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim