ATK’dan vicdan yaralayan karar! 81 yaşındaki Makbule Özer için cezaevinde kalabilir raporu ATK’dan vicdan yaralayan karar! 81 yaşındaki Makbule Özer için cezaevinde kalabilir raporu

Gazete Emek-Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında basın toplantısı düzenledi.

KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle hafta boyunca yapılacak etkinliklere katılım çağrısı yaptı. Gevher, “Her gün en az 3 kadın katlediliyor. Faillerse cezasızlık, korumasızlık ve hukuksuzluk nedeniyle etrafta gezmeyi sürdürüyor. Medeni Yasa’da yer alan kadınların lehine maddeleri hedef alan iktidar, yanına tarikat ve cemaatleri de alarak mücadele ederek elde ettiğimiz haklarımızı gasp ediyor” dedi.

Gevher tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“8 Mart emeğimizin sömürüsüne, görünmez kılınmasına, ayrımcılığa; her türden baskıya ve şiddete karşı direnişi simgeleyen önemli bir mücadele günü. 8 Mart aynı zamanda kadınların 1857'de, öncesinde ve o zamandan bu yana patriarkal kapitalizme, eşitsizliğe, yoksulluğa, kadın emeğinin ve bedeninin değersizleştirilmesine karşı ancak örgütlü direnişle kazanım elde edebileceğinin açık bir göstergesidir. Güncel verilere göre, genç işsizliği yüzde 32,3 iken genç kadın işsizliği yüzde 41,1. Kadınların eğitime katılım oranı artıyor ancak işsizlik oranında ciddi bir değişim olmuyor.

'İKTİDAR, MÜCADELE EDEREK ELDE ETTİĞİMİZ HAKLARIMIZI GASP EDİYOR'

AKP/MHP iktidarı ve yanına aldığı ittifaklar Kadına Karşı Şiddetin ve Aile İçi şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin İstanbul Sözleşmesi’nden hukuksuzca çıktı. 6284 sayılı kanunun yerli ve milli olmadığını her fırsatta dillendiren AKP-MHP iktidarı, gerici-milliyetçi yeni ittifakı ve medyasıyla kadın ve LGBTI artı düşmanlığını, nefret söylemini yaygınlaştırıyor. Medeni Yasa’da yer alan kadınların lehine maddeleri hedef alan iktidar, yanına tarikat ve cemaatleri de alarak mücadele ederek elde ettiğimiz haklarımızı gasp ediyor.




 

Kaynak: Gerçek Gündem

Editör: şilan