Gazete Emek - Barış Anneleri, “Dayîk Pêşengên Civaka Demokratîk û Aşîtîyêk Mayînde ne” (Anneler demokratik toplum ve kalıcı barışın öncüleridir) şiarıyla düzenledikleri iki günlük konferans için Diyarbakır’da bir araya geldi.

12 yıl aradan sonra yeniden toplanan Barış Anneleri Meclisi, 18-19 Ekim tarihlerinde ÇandAmed Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdikleri 3’üncü konferansla kalıcı barış mücadelesi yeniden masaya yatırılacak.

25 yıl önce kurulan Meclis, bugüne kadar iki konferans düzenlemişti. Bu yılki buluşmaya 33 kentten gelen 109 delege ve misafirlerle birlikte yaklaşık 250 kişi katıldı.

Konferansta anneler, demokratik toplumun inşasında ve kalıcı barışın sağlanmasında üstlenecekleri rolü tartışacak, alınan kararlar ve öneriler ise sonuç bildirgesiyle kamuoyuna deklare edilecek.

Ev hanımlarına emeklilik imkanı yolda: Ev hanımlarına emeklilik nasıl olacak?
Ev hanımlarına emeklilik imkanı yolda: Ev hanımlarına emeklilik nasıl olacak?
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Sur Ajans