Gazete Emek- 

 AFAD verilerine göre, merkez üssü İzmir açıklarında Ege Denizi olan TSİ 08.00 ile 09.34 arasında biri 5’in üzerinde olmak üzere büyüklükleri 4’ü geçen beş deprem meydana geldi.

Depremlerden en büyüğü Karaburun açıklarında, Midilli Adası’nın güneyinde meydana geldi. Bu depremin büyüklüğü 5,1 olarak kaydedilirken, Ege Denizi’ne kıyısı olan diğer iller ile İstanbul’dan da hissedildi.

Depremlerden ilki Karaburun açıklarında denizin 24 kilometre altında 4,1 büyüklüğünde kaydedildi.

Bundan 45 dakika sonra yine aynı bölgede 4,8 büyüklüğünde bir başka deprem gerçekleşti.

Bundan kısa bir süre sonra da büyüklüğü 4,7 olmak üzere aynı yerde bir başka deprem daha oldu. Son olarak 4,2 büyüklüğünde bir sarsıntı meydana geldi.

İlk tespitlere göre, depremlerde can ya da mal kaybı yaşanmadı. Ancak sarsıntıların yarattığı panik ve korku ile bazı vatandaşların bulundukları yerlerden sokağa çıktıkları bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremlerin İzmir kent merkezi ve bazı ilçelerde hissedildiğini söyledi.

Soyer, depremlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını ifade etti.

“GERGİNLİK BOŞALIMI SÜRECEK”

Gerginlik boşalımının süreceğini söyleyen Jeofizik Profesörü Prof. Dr. Ahmet Ercan Haber Global'e yaptığı açıklamada, depremlerin ardından uyarılarda bulundu.

Ercan şöyle konuştu:

"Bayraklı'dan korkarım, Bayraklı ve Bornova'da yapılar çok etkilendi. Orada yıkılma eşik değerine kadar gelen yapı sayısı çok fazla. 5.1'lik depremin artçısı 4.8 olmaz. Oradaki gerginlik boşalımı sürecek demektir. Şu anda bir deprem fırtınası gibi bir olay var."

Editör: TE Bilişim