Gazete Emek- İstismara maruz bırakılan çocuğun annesi, “Bu adam pedofil. Benim kızıma bunu yapan yarın bir başkasına da yapar. Bu yüzden bu erkeğin ceza alması gerek” diyerek isyan etti.

dokuz8'den Esra Tokat'ın haberine göre Balıkesir’de yaşayan P.Ç., 14 yaşındayken okuldan arta kalan zamanlarında harçlık çıkartmak için çalıştığı büfenin sahibi olan 57 yaşındaki erkek tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı. Ancak cinsel istismar faili erkek aldığı hapis cezasının ardından sadece 5 ay sonra serbest bırakıldı.

Mahkeme sürecinde şu an 17 yaşında olan P.Ç.’nin annesi Özlem Malcı’ya, istismar faili erkek ve yakınları tarafından para teklifinde bulunuldu; kabul edilmeyince de iftira atıldı.Malcı, yıllar önce boşanmış ve hayatına kızı ile birlikte devam ettiği için “Dul kadın, kocamda gözü var; kocamdan para almak istiyor” gibi iftiralara maruz kaldığını kaydederken, kızının ise istismar faili erkeğin çocukları tarafından tehdit edildiğini belirtti.

“KIZIMIN ÖLDÜRÜLMESİ Mİ GEREKİYOR?”

dokuz8HABER’e konuşan anne Özlem Malcı, fail erkeğin, kızının olay sonrasında kendisine olayı anlatan ses kaydı olmasına rağmen serbest bırakılmasına isyan etti ve “Benim kızımın çığlığını duyan hiçbir mahkeme bu erkeği bırakamaz. Bu erkeğin ceza alması için benim kızımın tecavüze uğraması ya da öldürülmesi mi gerekiyordu?” diye sordu.

5 AY SONRA SERBEST BIRAKILDI

Anne Malcı, kızının olay sırasında büfeye bir müşterinin geldiğini ve failin fark edince hızla uzaklaştığını söylediğini belirterek, “Eğer müşteri gelmeseydi şu an belki de kızım ya tecavüze uğramıştı ya da öldürülmüştü” ifadelerini kullandı.

Malcı, dosyanın uzun bir müddet sürüncemede bırakıldığını, ardından da istismar faili erkeğe hapis cezası verildiği aktardı. Ancak cinsel istismar suçundan hapis yatan erkeğin “delil yetersizliği” nedeniyle 5 ay sonra serbest bırakıldığını vurguladı.

ANNEYE BOŞANDIĞI İÇİN İFTİRA: “DUL KADIN, KOCAMDA GÖZÜ VAR”

Bu süreçte kızına ve kendisine pek çok kez iftira atıldığını söyleyen Malcı, “Kızımın porno izlediği iftirasından tutun, sahte Instragram hesabı açarak yetişkin sayfalar beğendiler. Boşanmış bir anne olduğum için ‘dul kadın, kocamda gözü var; kocamdan para almak istiyor’ diyerek iftira attılar. Ellerinden gelse çocuk tahrik etti diyecekler” diye konuştu.

KARAR İSTİNAFA GÖNDERİLDİ

Mahkeme tarafından verilen ‘delil yetersizliği’ kararının istinaf mahkemesine götürüldüğünü kaydeden Malcı, “Davamız şu an devam ediyor, Yargıtay sürecinde. Ancak böyle bir davanın yargıtaya gidecek bir durumu yoktu. Her şey açık ve net ortada. Kızımın olay sonrasındaki çığlıkları ortada” ifadelerini kullandı.

“HER NE OLURSA OLSUN KORKMADAN SAVAŞACAĞIZ”

İstismar faili erkek ile aynı mahallede ve çok yakın binalarda oturduklarını belirten Malcı, “Her gün tehdit ediyorlar, ancak korkmuyorum. Her ne olursa olsun korkmadan savaşacağız. Kızımın ve benim sesimiz duyulsun. Bu erkek ceza alsın” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim