Gazete Emek- Van'da çocuk istismarının örneklerinden biri yaşandı.  1. Van evlilik ihtiyaçları fuarında yaşları 3 ile 8 arasında değişen kız çocukları nişan kıyafetleri ve gelinlikler giydirilerek evlilik firmalarının tanıtım aracı yapıldı. 

Türkiye başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinde çocuk yaşta evliliklerin yapılmasına birçok kişi ve kurum tarafından kampanyalarla tepkiler gösterildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından da televizyonlara kamu spotları verilerek, "Çocuk yaşta evliliklerin önüne geçelim, çocukları okutalım" kampanyası yapıldı. 

Sadece Bakanlık değil birçok ünlü sanatçı ve duyarlı kişiler tarafından da çocuk yaşta evliliklerin önüne geçilmesi için çağrılar yapıldı. Çocukların evliliğe teşvik edildiği program ve fuarlarda manken olarak kullanılması da kamuoyu tarafından eleştirilere neden oldu. 

Van Valiliği ve Van'daki birçok kamu kurumunun birlikte organize ettiği "Evlendiriyoruz" fuarında küçük kız çocuklarının evlilik ihtiyaçlarını karşılayan bazı firmaların tanıtım yüzü olması da tepki çekti. Küçük kız çocukları, nişan elbisesi ve gelinglik benzeri kıyafetler giydirilerek standlarda gezdirildi. 

ÖZEL HABER- ASLI ULAŞ ŞENTÜRK

Editör: TE Bilişim