Gazete EmekVan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) okuyan kadın öğrenciler, futbol turnuvası düzenleyerek cinsiyetçi spor algısını kırmak için yeşil sahaya çıktı.

Kadın öğrencilerin maçını, Beşiktaş'ın efsaneleri arasında yer alan Vanspor'un eski Tekhik Direktörü Feyyaz Uçar da izledi.

Kadın öğrenciler ellerindeki, 'Birlikte değişen, birlikte dönüşen kadınlarız. Geliyoruz', 'Yeşil sahalarda kadının adı var', 'Kadınlar her yerde', 'Sahanın sultanları', 'Yaşamın her alanında vardık ve var olacağız' pankartlarıyla sahaya yürüdü. Sahaya giren grup, kendi aralarında yarım saat futbol oynadı. Kadın öğrencilerin maçını, tribündeki erkek öğrenciler ilgiyle izledi. Maçın ardından kadınlar, ellerindeki mor balonları gökyüzüne saldı.

YYÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencilerinden Kübra Demir amaçlarının cinsiyetçi spor algısını kırmak olduğunu söyledi. Demir, "Tamam yeşil sahalarda kadınlar var ama onlar çok arka planda. Futbol denince akla sadece erkekler geliyor. Ve biz bu algıyı kırmak istiyoruz. Evet yeşil sahada kadının adı var diyerek bu alanlardayız. Bu tek seferlik olmayacak, devamını getireceğiz. Kadınlar da erkekler gibi yeşil sahalarda daha çok anılana kadar biz bu çabamızı devam ettireceğiz" dedi.

Editör: TE Bilişim