Gazete Emek- Fırat'ın doğusuna yönelik dün başlayan operasyonların ardından bugün sınmırın Türkiye tarafında da hareketli saaatler yaşandı. Şanlıurfa Valiliği bir açıklama yaparak, atılan roket ve havan mermileri sonucu biri Suriye uyruklu olmak üzere 3 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Nusaybin'de de patlayan bombalar can aldı.


Fırat'ın doğusuna yönelik başlayan askeri operasyonların ardından sınırın Türkiye tarafında da bombalar patladı. Atılan havan ve roketatar mermileri Şanlıurfa'nın Akçakale, Birecik ve Ceylanpınar ilçeleri ile Mardin'in Nusaybin ilçesindeki bazı noktalara isabet etti. 

Şanlıurfa Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, saldırılar sonucu kentte biri bebek 3 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Saldırılar sonucu 46 kişi de yaralandı. 

Valiliğin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"09.10.2019 tarihinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile birlikte Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin İlimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Barış Pınarı Harekatının ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Akçakale Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerimize sevk edilerek tedavi altına alınıştır. Şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz." 

NUSAYBİN'DE 3 ÖLÜ 24 YARALI

Mardin’n Nusaybin İlçesi ile Suriye’nin Kamışlı kentinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Peşpeşe havan ve obüs sesleri gelirken, Kamışlı tarafında birçok noktadan dumanlar yükseliyor. 

Nusaybin’in Fırat Mahallesi’nde bazı evlere havan topu isabet ederken, Mardin Valiliği 3 sivil yurttaşın yaşamını yitirdiğini duyururken, 24 sivilin de yaralandığını açıkladı.

Nusaybin'nde Kaymakamlık çağrısı: Evlerinizin bodrum katına geçin

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde sınır noktasında çatışma yaşanırken, Nuaybin Kaymakamlığı uyarı anonsu yaptı. Kaymakamlık tarafından yapılan anonsta "Dışarıda olan vatandaşlarımızın can güvenliği için evlerine gitmeleri ve evlerinin bodrum katına geçmeleri önemli rica olunur" denildi.

Editör: TE Bilişim