Gazete Emek- Yayın hayatına 30 Kasım’da başlayan Olay TV, Nevşin Mengü’nün sunumuyla ekrana gelen ana haber bülteniyle birlikte izleyicilerine veda etti. Olay TV’nin kapanmasının ardından açıklamalarda bulunan Cavit Çağlar, “Kanalın lisansı elimde, uygun bir zamanda yeni bir ekiple tekrar başlayabilirim” dedi.

"BASKI ALTINDAYIM, DEVAM EDEMEYECEĞİM"

Olay TV Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, “Cavit Çağlar ‘Çok büyük baskı altındayım, devam edemeyeceğim’ dedi” bilgisini verirken Mengü, “26 gün boyunca bizimle birlikte olduğunuz için teşekkür ederiz” ifadesini kullandı.

"BU YAYINCILIĞI DAHA FAZLA SÜRDÜREMEYECEĞİMİZİ ANLADIK"

Sarılar ayrıca “Olay TV’nin bütün yayın hakları, lisansı Cavit Çağlar’da. Yüzde yüz hissesi onun. Ancak Hüseyin Köksal buraya yeniden yayın hayatına başlaması için sermaye koydu. Beraber yola çıktılar. Şimdi bu ortaklık bitiyor. Hüseyin Bey, Cavit Bey ile ortaklığını sonlandırma kararı aldı. Çünkü bu yayıncılığı daha fazla sürdüremeyeceğimizi anladık. Cavit Bey, ‘Bana iktidardan büyük baskı var’ dedi. ‘Çok ağır baskı altındayım, devam edemeyeceğim’ dedi. Hatta kendisine burada hepimizin yerine gelecek ve bu yayını, Olay TV’yi götürecek insanlar listesi sunulduğunu da söyledi kendisi.


“KANALI SUSTURACAK BASKIYI YAPACAK MERCİYİ HERKES BİLİYOR”

Baskının kimden geldiği sorusuna dair de Sarılar, “İktidarı işaret etti ama Türkiye’de 30 Kasım’da yayına başlamış bir televizyonu, üstelik de tarafsız habercilik yapacağım iddiasıyla çıkan bir kanalı susturacak baskıyı yapacak merciyi herkes biliyor” açıklamasında bulundu.

"YENİ BİR MECRADA ÖZGÜR HABERCİLİĞE DEVAM EDECEĞİZ"

“Peki şimdi ne olacak” sorusuna ise Sarılar şu yanıtı verdi:

“Hüseyin Köksal, bu bütün baskılara boyun eğmeyen Hüseyin Köksal yeni bir arayışa girdi. Olay TV’yi bugün noktalayacağız ama Köksal bu anlayıştaki gazeteciliği devam ettirmek için çeşitli görüşmeler yapıyor, çeşitli platformları deniyor. Bizim birlikte çalıştığımız 180 arkadaşımızla birlikte yeni bir mecrada mutlaka özgür haberciliğe devam edeceğiz. Ya bir yol bulacağız ya bir yol yapacağız” dedi.

Nevşin Mengü de “Cavit Bey çekiliyor, Hüseyin Bey bu ekiple yola devam etme kararında” dedi.

CAVİT ÇAĞLAR: “OLAY TV YAYIN EKİBİNİN YAPTIĞI YAYINLAR BENİ RAHATSIZ ETTİ”

Olay TV’nin kapanmasının ardından açıklamalarda bulunan Cavit Çağlar, “Kanalın lisansı elimde, uygun bir zamanda yeni bir ekiple tekrar başlayabilirim” dedi.

Çağlar’ın açıklamaları şöyle:

“Ben merkez sağda siyaset yapmış bu ülkeye hizmet etmiş bir kişiyim. Olay TV yayın ekibinin yaptığı yayınlar beni rahatsız etti. Tarafsız yayın yaparken HDP yayınlarına ağırlık verilmesi üzerine bu konuyu beraber iş birliği yaptığım ortağıma ilettim. Bunun üzerine “yeni bazı arkadaşları kanala ilave edip denge kuralım” dediğimde ortağım bunu kabul etmedi. Ben de bu şartlarda devam edemeyeceğim, kanaldan ayrılmak durumunda kalacağımı söyledim. Bu iş bana ders oldu. Kanalın lisansı elimde uygun bir zamanda yeni bir ekiple tekrar başlayabilirim. NTV’yi kuran benim. Bursa’da Olay Gazetesi’ni kuran ve 35 yıldır kesintisiz yayın yapan benim. Ben de Olay TV’nin kapanmış olmasından dolayı çok üzgünüm. Yollarımızı ayırdığımız tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum.”

NE OLMUŞTU?

Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunda Süleyman Sarılar’ın oturduğu, kadrosunda Nevşin Mengü, Özlem Akarsu Çelik, Duygu Demirdağ, Ali Ekber Aydın, Şafak Ongan, Nazlı Bolak, Gökhan Kayış, Ünal Kaya, Kenan Şener ve Alican Uludağ gibi isimlerin yer aldığı Olay TV’nin 25 Aralık tarihinde kapanacağı iddia edilmişti.

Kaynak:Dokuz8Haber 

Editör: TE Bilişim