Gazeteemek- Referandum'a çok kısa bir süre kala referandum çalışmaları da hızlandı. CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra eski Genel Başkan ve CHP Milletvekili Deniz Baykal'ın da yoğun çalışmaları dikkat çekiyor.

Baykal, İstanbul Maltepe'de seçmenlerle bir araya geldi. Burada dikkat çekici açıklamalarda bulundu. CHP'li Vekil, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa Referandumunda bazı AKP'li vekillerin 'hayır' oyu kullanacağını iddia etti. 


Anayasa taslağını kimin hazırladığı beli değil

Baykal, anayasa değişikliği teklifinin Meclis’te görüşülmesi için boş kağıda imza atan AKP’li vekillerin ‘hatalarını anladıklarını’ belirtti: “İmza atanlara sorduk ‘Bunu kim hazırladı’ diye, ‘Valla bilmiyorum’ dedi. ‘Sen imza atıyorsun’ dedik. ‘Boş kağıda imza atıyorum’ dedi. Türkiye’nin yüz yıllık geleceği için önem taşıyan bir belge, böyle bir belgeyi boş kağıda imza atarak başlatırsan varacağı sonuç budur. Kimin hazırladığı belli değil. ‘Nedir bu?’ dediğimizde ‘Yahu hiç sorma, ben söyledim kendilerine gelirse oy vereceğim’ dediler. O arkadaşlar mecliste oy verdiler ama yarın seçmen olarak çok farklı bir tercih kullanacaklar. Çünkü yanlış olduğunu biliyorlar. Bu bizim vatandaş olarak konuşacağımız bir konu bu parti meselesi değil.”


Baykal, Erdoğan'ı da eleştirdi


Baykal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Hayır’ oyu vereceklere ‘terörist’ tanımı yaptığını hatırlattığı konuşmasında “Ben bu anayasaya yüreğimin bütün hücreleriyle ‘Hayır’ diyeceğim. Ben bu anayasaya ‘Hayır’ diyorum diye bana terörist diyenin alnını karışlarım. Ülkenin birliğini bütünlüğünü temsil etmesi gereken bir cumhurbaşkanının milletin yarısından belki fazlasını terörist imasıyla suçluyor olması yakışık alıyor mu? Ben bunu kesinlikle kabul etmiyorum Bu cumhurbaşkanına da yakışmıyor, Türkiye’ye de yakışmıyor. Herkes inancının gereğini yapar. ‘Hayır’ demek vatanseverliğin gereğidir, ben ‘Hayır’ diyeceğim.”

Foto: DHA

Editör: TE Bilişim