Gazete Emek- 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti’nin adayı olarak Birecik Belediye başkanı seçildikten bir ay sonra partiden istifa eden Mehmet Begit hakkında iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Seçimden bir ay sonra gelen DEM Parti’den istifa kararını “Bir grup tarafından bayrağımıza, Atatürk posterine ve Cumhurbaşkanı posterine yapılmak istenen müdahaleleri kabul etmemiz mümkün değildir. Ayrıca seçimden sonraki süreç içerisinde dışarıdan yönetme hususunda baskılar oluşmaya başladı” gibi gerekçelere bağlayan Begit’in belediyeye ait taşınmazları satmak için meclisten tam yetki istediği iddia edildi.

‘PARTİMİZ ÇİZGİSİ DIŞINA TAMAMIYLA ÇIKTIĞININ KANITI OLMUŞTUR’

DEM Parti Birecik İlçe Örgütü binası önünde yapılan açıklamada, Begit için “Asılsız, mesnetsiz, kirli bilgi ve iftiralarla maalesef partimiz ve 22 bin seçmenin iradesi hedef alınmış bulunmaktadır” denildi.

Parti adına açıklamayı okuyan DEM Parti Birecik İlçe Yöneticisi Mustafa Mermer, şunları söyledi:

“Partimizi ve ilçemizi temsiliyet anlamında destek verdiğimiz eş başkan adayımız Begit’in 1 Nisan gününden itibaren tutumları ve fikirleri maalesef değişmiş ve bu zat 180 derece dönmüş bulunmaktadır. Eş başkanlık, şeffaf ve halkçı yönetim başta olmak üzere partimizin yönetim ilkelerini reddeden ve verdiği sözleri tutmayan bir yaklaşıma girmiştir. Bu değişimi düzeltmeye, dengelemeye çalıştığımız bu süreçte olağanüstü meclis toplantısı kararı alıp belediyeye ait taşınmazların, dükkân ve arsaların satışı hakkında yetkinin sadece kendisinde toplanmasını istemesi partimiz çizgisi dışına tamamıyla çıktığının kanıtı olmuştur. Meclis üyelerimizin çoğunluk oylarıyla bu önerge iptal olmuştur. Burada çalmaya-ranta karşı, halkın malına sahip çıkan iki anlayışın çatışması vardır. Asıl kırılma noktası budur.”

‘BAYRAK VE ATATÜRK POSTERİ İHANET EYLEM PLANINA ALET EDİLMİŞTİR’

Erdoğan’dan 28 Şubat hükümlülerine af! Erdoğan’dan 28 Şubat hükümlülerine af!

Ranta ve yolsuzluklara taviz vermeyeceklerini belirten Mermer, şöyle devam etti:

“Bu fikir ayrılığı kamuoyuna her ne kadar bayrak poster diye gerekçelendirilse de fikir ayrılığının temelinde, yapılması muhtemel bir yolsuzluğun önlenmesi olduğunu bütün halkımıza duyuruyoruz. Bayrak ve Atatürk posteri Begit tarafından yapılan ihanet eylem planına alet edilmiştir. Bayrağa en büyük ihaneti yapanlar, bu söylemin arkasına sığınıp halka ihanetlerini ve oy gaspını gizlemeye çalışanlardır. Birecik halkının beklentisi olan belediyeye ait borçların belediyeye asılması konusundaki bütün ısrarlarımıza rağmen bu zat AKP’yi ve yıllardır Birecik’te hüküm süren rant anlayışını korumak istemiştir. Belediye borçları ve yolsuzlukları konusunda halkın doğru bilgi edinme hakkını engellemek istemiştir. Bu zat 31 marttan itibaren defalarca AKP’liler ile görüşme yapmış kirli pazarlıklar içine girmiştir.”
‘3 MECLİS ÜYESİNE RÜŞVET TEKLİF EDİLDİ’ İDDİASI

Parti genel merkezi tarafından gönderilen bir genelgede “Başkanların 1, 2, ve 3’üncü dereceden akrabalarının belediyede işe alınmayacağı” bildirildiğini belirtilen Mermer, açıklamanın devamında şunlar söyledi:

“Genel merkezimiz de bu şahsın planlarına engel olmuştur. Ayrıca belediye meclis üyemiz Ahmet Arar arkadaşımıza istifa günü Halil Aykılıç üzerinden rüşvet teklif edilerek, istifa oyununun bir parçası haline getirilmek istenmiştir. Ama Ahmet Arar arkadaşımız parti ile yola devam etme kararlılığı göstermiş ve kirli planların bir parçası olmamıştır. Bu kirli teklif sadece bir meclis üyemize yapılmamıştır. 31 marttan sonra ayrıyeten üç belediye meclis üyemize rüşvet, dükkân, arsa ve yakınlarını işe alayım, benimle beraber hareket edin şeklinde kirli pazarlıklar yapmış ama gereken sonucu alamamıştır. Onurlu arkadaşlarımız onlar gibi bu halkın iradesine ihanet etmemiştir. Buradan Begit’e söylüyoruz. Onurlu biri gibi davran belediye başkanlığından istifa et. Aksi taktirde Birecik halkını iradesinde utançla anılacaksın.” 


Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: şilan