Gazete Emek-Milletvekili dokunulmazlıkları konusunda AKP ve MHP ile aynı safta yer alarak "Evet" diyen CHP kamuoyunda çok fazla tartışılmıştı. CHP'nin bu kararı üzerine HDP'nin Eş Genel Başkanları ve Milletvekilleri tutuklandı. Sadece HDP'li vekiller değil CHP'li vekil Enis Berberoğlu'da tutuklandı. 

CHP içerisinde bu karara "Hayır" diyen isimlerden biri olan CHP'li Milletvekili Eren Erdem, twitter'dan "Dokunulmazlıkların kalkmasına bugün yine evet deriz. Devlete karşı suçlar işleyip, terörü desteklemekle, hırsızlıkla vekillik olmaz. Bunu geçelim artık. Kimse dokunulmazlıklara sığınmamalı, bu programımızda da var, kimin dokunulmazlığı gelirse gelsin kaldıracağız yine." diyen CHP'li Özlem Ağırman'a cevap verdi. 

Erdem, CHP'li Ağırman'a verdiği cevapta, o zaman "hayır" dediğini belirterek, "Hayır dedim, yine gelsin HAYIR derim. Çünkü dokunulmazlıklar kalkmadı, sadece muhaliflerin dosyaları savcılara teslim edildi. O düzenleme sonrası AKP’lilerin dokunulmazlığı kalktı mı? Hayır. Parti Programımız TÜM dokunulmazlıkları kaldıralım diyor. Sadece muhaliflerinkini değil" diye belirtti. 

CHP'li Erdem ile Ağırman'ın dokunulmazlıklar konusundaki tartışması şu şekilde:

Bu tartışmalara kısa süre içerisinde çok sayıda kişi dahil oldu. 

Editör: TE Bilişim