Gazete Emek-  AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, Ankara’da Dışişleri Bakanı MevlÜt Çavuşoğlu’nu ziyaret ederken, il başkanlığının sosyal medya hesabından ziyaretle ilgili paylaşım yapıldı. Paylaşımda, “Sayın Bakanımıza Saraybosna ve Erbil’de düzenlemeyi planladığımız Diyarbakır İl Teşkilatı iftar programları için vermiş olduğu büyük destekten ötürü teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Konuyla ilgili Medyascope’a konuşan AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, iftar programlarının son şeklini Dışişleri Bakanlığı’nın salgının gidişatına göre takip edeceğini belirterek, “Şu anki taslak programa göre 23 Nisan’da Erbil, Ramazanın 21. Gecesi olan 2-3 Mayıs’ta da Saraybosna olarak planlama yapıldı. Ev sahibi Diyarbakır İl Başkanlığı olacak.Teşkilatlarımızın ilçe başkanları ile kadın ve gençlik kolları başkanlarının katılımı hedefleniyor. Muhtemelen vekillerimiz de iştirak edeceklerdir. Saraybosna programına Dışişleri Bakanı Mevlüt Bey de dahil olacak. İlk planlama bu şekilde yapıldı ama her iki ülkedeki salgın şartları belirleyici olacak” dedi.

İl Başkanı Aydın ayrıca Erbil’de verecekleri iftar programına, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) eski başkanı Mesut Barzani ve mevcut başkanı Neçirvan Barzani’nin de davet edileceğini söyledi.

TÜRKİYE’DE RAMAZAN VE İFTAR PROGRAMLARI YASAKLANMIŞTI

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgın ile ilgili alınan son tedbirler kapsamında Ramazan ayında yapılacak iftar ve sahur programlarının yasaklandığını duyurmuştu. Erdoğan konuşmasında, “Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyecek. Bu mübarek ay boyunca, ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız. Sadece Ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: medyascope 

Editör: TE Bilişim