Gazete Emek- Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), Siirt Kurtalan Anadolu Lisesinde, okul müdürü tarafından bir öğrenciye "psikolojik şiddet uygulandığı ve hakaret edildiği" iddiasıyla ilgili, okul müdürünün açığa alındığı ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

MEB'den yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Siirt Kurtalan Anadolu Lisesinde, okul müdürü tarafından bir öğrenciye 'psikolojik şiddet uygulandığı ve hakaret edildiği' iddiasıyla ilgili, bahse konu olan okul müdürü açığa alınmış olup konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır."


NE OLMUŞTU?

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Kurtalan Anadolu Lisesi Müdürü Fersende Karataş'ın kız öğrencilere uyguladığı psikolojik şiddeti paylaşarak, okul müdürü Fersende Karataş'ın, hakaretler eşliğinde kız öğrencilerin etek ve pantolon boylarını ölçtüğünü belirtmişti.

Beştaş olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Yer; Kurtalan Anadolu Lisesi... Ses kayıtlarına yansıyanlar alenen okul müdürünün psikolojik şiddet uyguladığını ortaya koyuyor. Birçok okulda benzer durumlar yaşanıyor. Lütfen sessiz kalmayın. Okul ve yurt müdürü işlerinin ehli değildir ve derhal görevden alınmalıdır. Kurtalan Anadolu Lisesi Okul müdürü Fersende Karataş ve Melek Misal Ceylan kız öğrencilerin etek ve pantolon boylarını ölçerek, saçları ile uğraşarak hakaretlerle onları rencide ediyor. Derhal görevden alınmaları gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim