Gazete Emek-  Meclis'te düzenlediği basın toplantısında HDP'nin kapatılması tartışmalarına ilişkin konuşan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “Biz inşallah milletimiz nezdinde HDP’yi kapatacağız. Milletimizin artık bu partiden ümidi kalmamıştır. 83 milyon, bu partinin kapatılmasını hem siyaseten hem hukuken anayasal düzen çerçevesinde arzu etmektedir” ifadelerini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, “Türkiye bir hukuk devletiyse HDP'nin kapatılması acildir, şarttır. Başka bir isimle tekrardan faaliyette bulunmasına izin verilmemelidir” diye konuştu.

GÜNÜN ÖZETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İnsan Hakları Eylem Planı'nı duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yargı reformu kapsamında hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıkladı. “İnsan Hakları Eylem Planı, 2 yıllık bir zaman diliminde uygulanmak üzere hazırlanmıştır” diyen Erdoğan, paketin 9 amaç, 50 hedef, 393 faaliyeti kapsadığını ifade etti.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Bahçeli'nin açıklamasından sonra Yargıtay, HDP için harekete geçti

Yargıtay, MHP'nin uzun süredir kapatılma çağrısı yaptığı HDP hakkında inceleme başlattı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Diyarbakır’da yasak kalktı ama mekanlar yine boş kaldı

Covid-19 risk haritasında mavi kategoride yer alan Diyarbakır’da, normalleşme ile birlikte 4 aydır kapalı olan esnaf işyerlerini açmaya başladı. Kahvehane, kafe, lokantalar açılsa da beklenen yoğunluk olmadı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Bahçeli: Türkiye bir hukuk devletiyse HDP'nin kapatılması acildir, şarttır

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, “Türkiye bir hukuk devletiyse HDP'nin kapatılması acildir, şarttır. Başka bir isimle tekrardan faaliyette bulunmasına izin verilmemelidir” ifadelerini kullandı. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

MHP’nin HDP çağrısına AKP’den cevap

Bahçeli’nin HDP’nin kapatılmasına ilişkin yaptığı çağrısından sonra AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Biz inşallah milletimiz nezdinde HDP'yi kapatacağız" diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Mithat Sancar'dan “HDP'nin kapatılması acildir, şarttır” diyen Bahçeli'ye yanıt

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP’nin kapatılmasına ilişkin yapılan çağrıları eleştirdi. Sancar, “HDP umutla, kararlılıkla inançla yürüyor. Büyüyerek bu yolu yürümeye devam edecek ve çok geç olmadan bu ülkenin yönetimine ortak olacaktır” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Beşiktaş Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Beşiktaş Belediyesi ve DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası 1 No'lu Şube arasında yürütülen TİS görüşmelerinde imzalar atıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan fezleke ve dokunulmazlık açıklaması

Partisinin grup toplantısında gündemdeki gelişmelere ilişkin konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Dokunulmazlıkları gerçek anlamda kaldırılabilmesi için Türkiye’de yargı bağımsızlığı olması lazım” diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıla kadar hapis istemi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Ordu eski Valisi Serdar Yavuz'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

HDP'li Erzurum Karaçoban Belediyesi'ne kayyum atandı

HDP yönetimindeki Erzurum Karaçoban Belediyesi'ne sabah saatlerinde polisler tarafından baskın düzenlendi. Düzenlenen baskın sonucu Eş Başkan Halit Uğun gözaltına alınd

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Pervin Buldan: Adıyaman’ı kaybettik Uşak’ı aldık

Covid-19 risk haritasını seçim sonuçlarına benzeten HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Adıyaman’ı kaybettik ama Uşak’ı aldık” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

İstanbul’da inşaat işçileri eksik yatırılan ücretleri için vince çıktı

İstanbul Etiler'de Murat Beyaz İlkokulu inşaatında çalışan işçiler, aylardır ücretlerinin eksik yatırıldığını belirterek kule vinç üzerinde eyleme başladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

İŞİD, Ezidi bir çocuğu derin internette satmaya çalıştı

Ankara’da geçen hafta yapılan polis operasyonu ile kurtarılan Ezidi çocuğun IŞİD tarafından derin internette satılmaya çalışıldığı ortaya çıktı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Boğaziçili akademisyenlerden Danıştay'a 'Melih Bulu' başvurusu

Boğaziçi Üniversitesinden çok sayıda akademisyen Melih Bulu'nun atama kararının iptali için Danıştay'a başvurdu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

İçişleri Bakanlığı’ndan yeni normalleşme sürecine ilişkin genelge

İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası açıkladığı yeni normalleşme sürecine ilişkin genelge yayımladı

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim