Gazete Emek-  Erzurum’un Karayazı ilçesinde öğretmenlik yapan bir grup, Kürtçe ve Türkçe ile ‘Hoş geldiniz’ yazılan tabela önünde sosyal medyada paylaşmak için fotoğraf çektirdi. Öğretmen grubu, fotoğrafta Kürtçe ifadelerin yer aldığı bölümü kapatarak, “Tabelanın önünde de ‘hoş geldiniz’ yazıyor ama o kısma olan hareketimiz belli” ifadelerini kullanırken; öğretmenlerin hakaret içeren el ve kol hareketleri yaptığı görüldü.

ADLİ VE İDARİ SORUŞTRUMA BAŞLATILDI

Öğretmenlerin bu yöndeki paylaşımı başta sosyal medya olmak üzere ilçede de tepkilere neden oldu. Yapılan paylaşım Kürtçe’ye bir hakaret olarak yorumlanırken; B.G.E, N.U, H., B.K’ye adli ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce öğretmenlere idari soruşturma açılırken, savcılık tarafından da adli soruşturma başlatıldı.

Ahmet Türk: Türkiye Kürtlerin dostu değil

‘KÜRTÇE’Yİ KASTETMEDİK’ SAVUNMASI

Söz konusu öğretmenler, verdikleri ifadelerde, hareketin Kürtçe’ye yönelik olmadığını savundu. Tabelanın Kürtçe bölümünü kapatarak el hareketi yapan öğretmenler, savunmalarında “Tayinlerimizin çıkma dönemine yaklaştığımızı ve bir daha Karayazı’ya dönmeyeceğimizi vurgulamak istedik” dedi.

“PAYLAŞIMI YAPAN SENDİKA TEMSİLCİSİNİN EŞİ”

“Tabelanın önünde de ‘hoş geldiniz’ yazıyor ama o kısma olan hareketimiz belli” şeklindeki notla tepki çeken fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan öğretmenin ise AKP’ye yakınlığı ile bilinen Eğitim-Bir-Sen’in Karayazı İlçe Temsilcisi S.E.’nin eşi olduğu öne sürüldü.

KAYMAKAMLIK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Karayazı Kaymakamlığı, sosyal medyada hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, öğretmenler hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Paylaşım şöyle: “Karayazı İlçemizle ilgili sosyal medya hesaplarında yer alan paylaşım ile ilgili adli ve idari işlem başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Karayazı Kaymakamlığı”

AKP’li yönetici mikrofonu açık unutunca kriz yaşandı! Metiner sert tepki gösterdi

CEM ADRİAN’DAN TEPKİ

Sanatçı Cem Adrian öğretmenlerin paylaşımına tepki gösterdi. Adrian, “Ya da “Welcome… ” Dünya hepimizin.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Birgün 

Editör: TE Bilişim