Mersin’de gözaltına alınan 9 genç tutuklandı Mersin’de gözaltına alınan 9 genç tutuklandı

Gazete Emek- Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) bugün Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) ziyaret gerçekleştirdi. Saat 12.30’da başlayan görüşmeye DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları, Tuncer Bakırhan ile STK ve Siyasi Partilerle İlişkiler Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz katıldı.

DEM Parti heyetini genel merkez önünde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer karşıladı.

DEM Parti Eş Genel Başkanlarının Özel ile yapacağı görüşmede ekonomi başta olmak üzere ülkenin genel sorunlarına ilişkin de görüş alışverişinde bulunacak. Görüşmenin ardından ortak açıklama yapılıyor.
Tuncer Bakırhan, normalleşmeye ve yol temizliğine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Bakırhan, "Muhalefet daha cesur olmalı, daha cesur olmaya çalışacağız" dedi.

BAKIRHAN: VERİMLİ BİR GÖRÜŞME OLDU

Tuncer Bakırhan, "Bugün hem seçim sonuçlarını değerlendirdik. Verimli bir görüşme oldu. Kendilerini yerel seçimlerden aldıkları sonuç nedeniyle tebrik ettik. Bugüne kadar siyaset kurumu arasında duvarlar örülmüştü, kutuplaşma vardı. Siyaset kurumu özgürce, rahat bir ortamda tartışamıyordu. 31 Mart'ta halk, siyaset kurumuna çok önemli bir mesaj vermişti" ifadelerini kullandı.

Bakırhan, muhalefet olarak daha fazla bir araya geleceklerini ifade etti.

Tuncer Bakırhan, "Anayasa tartışmaları da değerlendirildi. Samimiyete ihtiyaç var. Şu andaki mevcut iklime bakıldığı zaman bir samimiyet sorunu görülüyor. Bir yol temizliğine ihtiyaç var" diye konuştu.

Tülay Hatimoğulları ise "Hem CHP'nin 31 Mart seçimlerindeki başarısını hem de ondan sonraki seçimde Türkiye ve bölgedeki siyasal süreçleri görüşmeleri değerlendirmek için bir görüşme talebimiz olmuştu. Sayın Başkan sizleri tebrik ediyoruz, başarılarınızın devamını diliyoruz" ifadelerini kullandı.
durum ortaya çıktı. Orada çok önemli bir dayanışma sergilendi. Şu ana kadar herhangi bir kayyum uygulaması yaşanmamış olmasından dolayı ihtiyatlı bir memnuniyet duydum" dedi.

ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Özgür Özel, Erdoğan'la görüşmesi hakkındaki soruya şu yanıtı verdi:

"Krizleri yeniden konuşmak anlamlı değil. Orada ortaya çıkan tablo ve aramızdaki görüşmeden sonra sayın Erdoğan'ın CHP'ye bir ziyaret yapma talebini iletmesi ile birlikte olabilecek en iyi şekilde özülmüş oldu.

Biz kamuoyunun gündeminde ne varsa hepsini sayın Erdoğan'la görüşme imkanı bulduk. Kendisi dinledi, heyetinde bulunan arkadaşlar not aldılar. Biz de Erdoğan'ın değerlendirmelerini dinledik. Türkiye demokrasisi açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu düşünüyorum."

GÜNDEM: YENİ ANAYASA VE KOBANÊ DAVASI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yapılacak gündemin ana başlıklarını yeni anayasa görüşmeleri ve 16 Mayıs tarihinde karar duruşması gerçekleşecek Kobanê Davası ile güncel gelişmeler oluşturacak.

Yeni anayasa görüşmeleri kapsamında Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ilk olarak CHP grubunu ziyaret etmiş daha sonra ise DEM Parti’nin grubuna gitmişti. Bu görüşmelerin bugünkü ziyaretin de gündemine gelmesi bekleniyor.
DEM Parti geçtiğimiz hafta Anayasa Hazırlık Komisyonu kurdu. Bu komisyon Eş genel başkanların yanı sıra, Hukuktan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan’ın ve parti içindeki hukukçulardan oluşuyor. DEM Parti yeni anayasa tartışmalarını bu komisyon ile yürüterek kendi yol haritasını oluşturacak.


Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: şilan