Gazete Emek-  Avukat Dilara Yıldız, eski nişanlısı tarafından silah zoruyla getirildiği bir restoranda öldürüldü. Yıldız'ın katledilmesine sosyal medyada tepki yağdı.

İşleri nedeniyle birkaç gündür şehir dışında olan 28 yaşındaki Avukat Dilara Yıldız, evine döndüğünde eski nişanlısı Oktay Dönmez’i karşısında buldu. Dönmez tarafından darbedilen Yıldız daha sonra silah zoruyla Tuzla’daki bir restorana götürüldü. Yıldız çevredekilerden yardım isterken, fail Dönmez tabancayla 28 yaşındaki Yıldız’ı katletti.

Tarikat yurdunda kalan Tıp öğrencisi Enes Kara yaşamına son verdi

FAİL SOSYAL MEDYADAN TEHDİT ETMİŞ

Oktay Dönmez’in daha önce sosyal medya üzerinden attığı mesajlarla Dilara Yıldız’ı tehdit ettiği ve “Çok zamanın yok bu hayatta” dediği ortaya çıktı.

Avukat Dilara Yıldız’ın ise sosyal medya hesabından kadına yönelik şiddete karşı mesajlar paylaştığı görüldü. Yıldız’ın, 25 Kasım’da paylaştığı mesaj şöyle:

“Kadına yönelik her türlü şiddete hayır! Kadınlara fiziksel, sözsel ya da psikolojik olarak şiddet uygulamak insanlık suçudur. Bu çirkin suç; kültürel, dini ya da sosyal kılıflarla haklı gösterilemez.”

YILDIZ, DÖNMEZ HAKKINDA UZAKLAŞTIRMA KARARI ALDIRMIŞ

Adli Tıp Kurumu önünde Yıldız’ın cenazesini bekleyen kuzeni Gamze Nur Akkaya ise yaşananları şöyle anlattı:

“10 gün önce kuzenim il dışında iş gezisi seyahatindeydi. 10 gün boyunca kuzenimin evinde anahtarsız bir şekilde giriyor. Ultra üstün güvenlikli sitede 10 gün boyunca kuzenimin evinde duruyor. Astsubaydı, silah zoruyla kuzenimi tutuyor. Ardından yemek yemek için dışarı çıkıyorlar, kuzenimi yemek yedikleri yerde vuruyor. Melek gibiydi, kimseye zararı olmazdı. Müvekkili bir kadını öldürmüşse o davaya bakmıyordu. Çok hassastı, çok duyarlıydı bu konuda. Kendisinin uzaklaştırma kararı vardı buna rağmen eve girmiş.”


 

Editör: TE Bilişim