Gazete EmekEndonezya'daki G20 zirvesinin ardından basın mensuplarına konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Kaya'nın mezarının Türkiye'ye getirilmesini istediğini dile getirdi. Erdoğan'ın bu sözleri sosyal medyada seçim çalışması olarak nitelendirildi.


 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Endonezya'daki G20 zirvesinin ardından gazetecilerle görüştü. Erdoğan, sanatçı Ahmet Kaya'nın Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan mezarını Türkiye'ye getirmek istediklerini söyledi.


 

Erdoğan, Ahmet Kaya'nın kendisi cezaevine girerken Yedikule’de Kazlıçeşme’de yapılan programa geldiğini belirterek, Kaya'nın o günkü konuşması ve söylediği şarkıların unutulmaz olduğunu dile getirdi.


 


 

O BU TOPRAKLARIN İNSANI”


 

"Ben tabii istedim ki nakli kubur yapmak suretiyle Fransa’dan alalım, burada defnini yapalım" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:


 

"Aile olumlu yaklaşmadı, onun için getiremedik. Yoksa o, bu toprakların insanı. Ona yapılanları, o geceyi unutmamız mümkün değil. Kusura bakmayın, bazıları kızıyor ‘Niye öyle diyorsun’ diye ama bu beyaz Türkler var ya; neler yaptılar malum. Normal zamanda ‘Ahmet Kaya şöyle, Ahmet Kaya böyle…’ Peki o gece yaptığınız ne? Neler demediler ki? Biz bir kez daha rahmet diliyoruz. Ama bizim nakli kubur teklifimiz hala masadadır."


 

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Erdoğan'ın 'Ahmet Kaya' teklifi sosyal medyada da gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıların paylaşımlarından bazıları şöyle:


Kaynak: +Gerçek

Editör: TE Bilişim