İllere göre Newroz programı: Hangi kentte, hangi meydanda? İllere göre Newroz programı: Hangi kentte, hangi meydanda?

Gazete Emek - Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Zeki Demirkubuz’un kadın mücadelesini hedef alan hakaret içerikli açıklamaları düşünüldüğünde yapılacak söyleşiyi kabul etmemiz mümkün değildir” denildi.

‘8 MART’A DENK GETİRİLMİŞ OLMASI BİZİM İÇİN ASLA KABUL EDİLMEZ’

Demikubuz ile yapılacak söyleşi programına ilişkin Baro Kadın Merkezi’nin bilgilendirilmediği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Dün baromuzun Kültür Sanat Komisyonu’nca yapılan paylaşımla birlikte 8 Mart günü Zeki Demirkubuz ile bir söyleşi yapılmasının planladığını merkez yürütmesi olarak öğrenmiş bulunmaktayız. Söyleşinin planlanması sürecinde hiçbir şekilde merkezimizin bilgisi olmamıştır.

Zeki Demirkubuz’un son dönemlerde yaptığı cinsiyetçi paylaşımları, kadın mücadelesini ve feministleri doğrudan hedef alan hakaret içerikli açıklamaları düşünüldüğünde, yapılacak söyleşiyi kabul etmemiz mümkün değildir. Kaldı ki bu etkinliğin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne denk getirilmiş olması bizim için asla kabul edilmezdir. Baromuzun aynı gün toplumsal cinsiyet semineri düzenleyip hemen akabinde Zeki Demirkubuz ile söyleşi gerçekleştirilmesi büyük bir tezattır.

Yürütmemiz bu konuda aksiyon alması için baro yönetimine taleplerini iletmiştir. Ancak baro yönetim kurulunca tarafımıza etkinliğin iptal edilemeyeceği, üyelerimizin dilerlerse etkinliğe gelip söyleşiyi gerçekleştirecek kişiye eleştirilerini iletebileceklerini belirtmişlerdir” ifadelerine yer verildi.

Editör: Bekir GÜNEŞ