Gazete Emek- 20 Mayıs'ta Derince Açık Hava Sahnesi'nde düzenlenecek konseri iptal edilen sanatçı Aynur Doğan, 28 Mayıs'ta İBB Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda dinleyicilerle buluşacak.

Fazıl Say da Aynur Doğan'a destek vererek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "28 Mayıs İstanbul’da Aynur’un konserine gidin lütfen. Türkiye’de hiç bir sanatçıya çağdışı 'yasaklar' uygulanmasın. Ben o gün (Cumartesi,28’i) Ovacık Munzur konserimdeyim. İstanbul’da olsaydım Aynur Doğan konserine giderdim. Akıl tutulmasından bezmedik, zırhlıyız biz de.." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu,'kaçış planının anatomisi'ni anlattı

"TÜRKİYE'DE HER MUHALİF GÖRÜŞLÜ İNSANA TERÖRİST DENMESİNE DE FAZLASIYLA ALIŞTIK"

Fazıl Say'ın paylaşımının ardından bir kullanıcının yaptığı Aynur Doğan'ın için "PKK sözcüsü" yorumuna Say şöyle yanıt verdi:

"Türkiye’de her muhalif görüşlü insana terörist denmesine de fazlasıyla alıştık. chpkk filan yazmaya alıştılar. Bu karışıklıkta..

Kendileri 2019 İstanbul belediyesi seçiminde tuhaf işbirlikleri yapmaya kalkışanlar,

şimdilerde Aynur’u niye eleştiriyor?

..

İnandırıcı değil…" 

HDP'DEN KONSER İPTALLERİNE  İLİŞKİN SORU ÖNERGESİ

  

HDP son haftalarda yaşanan konser ve festival iptalleri ile ilgili İçişleri Bakanlığı’na bir soru önergesi verdi.

Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç tarafından sunulan önergede şu sorular yer alıyor:

1- Bahsi geçen konserlerin iptal edilme/yasaklanma gerekçeleri nedir? Bu iptal kararları Bakanlığınız talimatı ile mi alınmıştır?

2- Başvuruları aylar öncesinde yapılan konserlerin konserlere günler kala iptal edilmesi olağan mıdır?

3- Valilikler ya da Belediyeler tarafından benzer biçimde izin verilmeyen etkinlikler hangileridir?

4- Bakanlığınızın Türkçe dışındaki dillerde yapılan sanatsal etkinliklerin yasaklanmasına dair genelgesi mi vardır?

5- Pandemi kısıtlamalarının kaldırıldığı, sanatçıların turnelerine başladığı süreçte sanata ve sanatçıya destek olunması gerekiyorken gerekçesiz bir biçimde iptal kararları veren; Valilikler ve Belediyeler hakkında idari soruşturmalar başlatılacak mıdır?

6- Her gün yeni konser ve etkinliklerin iptallerinin gündeme gelmesi konusunda Bakanlığınızca alınacak önlemler olacak mıdır?

7- Kurumların sanatçıların etkinliklerini iptal etme gerekçesi olarak ‘değer yargıları ve görüşlerini paylaşmamasını’ göstermek alenen ayrıştırıcı ve ötekileştirici bir tutumdur. Yurttaşların ve sanatçıların bu tutuma maruz bırakılmasının önüne geçmek üzere tarafınızca adım atılacak mıdır?

Mem Ararat’ın konseri ‘kamu güvenliği’ gerekçesiyle iptal edildi

LİNCE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

 Doğan'ın 28 Mayıs tarihinde Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda sahne alacağı konser, iktidara yakın medya tarafından hedef gösterilerek lince dönüştürüldü.

Sabah'ta yer alan haberde "Terörist başı Öcalan sevdalısı Aynur Doğan sahne alacak" ifadeleri yer aldı.

Takvim gazetesi konuya ilişkin haberinde, "Devlet sınır ötesi harekata hazırlanırken CHP tayfası apocularla konser yapıyor" diye yazdı.

Yeni Akit 'terör sevici' diye nitelendirdiği Doğan'ın konserine ilişkin "AK Partili Derince İlçe Belediyesi'nin geçit vermediği terör sevici Aynur Doğan'a, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kucak açtı" diyerek Doğan'ı hedef aldı.

SİYASİLER DE HEDEF GÖSTERDİ

Sosyal medya hesabından konserin duyurusunu alıntılayan Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ise, ''5 şehidimiz var. Damarımıza basmayın'' diyerek Aynur Doğan'ı hedef gösterdi.

ORGANİZATÖR İBB DEĞİL

Yayımlanan haberlerde Aynur Doğan’la birlikte, konserin Harbiye Cemal Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılacak olması nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi de (İBB) hedef gösterildi. Karalama haberlerinde, konserin, Gergedan Yapım isimli özel bir şirket tarafından düzenlendiği görmezden gelindi.

Editör: TE Bilişim