Gazete Emek-Hakkarili Türkücü Aydın Aydın, daha önce birçok ilginç görüntü ile gündem olmuştu. Doların çok yükseldiği dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yastık altındaki dolarları çıkarıp bozdurun" açıklaması üzerine Aydın Aydın, sahte dolarları Zap Suyu'na atarak şov yapmıştı. TRT Kurdi'de program da yapan Aydın, Kuzularla da "Meee meee" diye klip çekmişti. Aydın son ilginç görüntüsünü de Uçkunlarla verdi. 


Uçkun bitkisi için beste hazırlayan Aydın Aydın, bir eşeğin sırtında getirilen uçkunlardan kostüm yaptı. 250 hanelik Bağışlı köyünün yüksek kesimlerinde toplanan uçkunla yeğeninin düğün törenine gelen Aydın, davetliler etrafından alkışlandı. Kanser ilacı uçkunun faydaları ilgili bestelediği Türkçe ve Kürtçe şarkıyı seslendiren türkücü, arkasındaki eşekle birlikte düğün alanının içine girerek davetlilere uçkun ikram etti.


Eşek Sırtında Uçkun Dağıttı


Bir taraftan şarkısını seslendiren türkücü, diğer taraftan ise damat ve davetlilere uçkun dağıtmayı sürdürdü. Burada konuşan Aydın Aydın, Hakkari’nin Bağışlı köyünde bütün dünyaya şifa dağıttıklarını söyledi. Aydın Aydın, “Hakkari’den bütün dünyaya mucizevi ilaç, kimi yerde ışgın, uşgun, dağ muzu, revas ve uçkun olarak bilinen bu bitki, tüm dertlere devadır. Ekşimsi tadı, mis kokulu yaprağı, ye ye reçetesiz ilaçtır ve kansere tek çaredir. Yeğenimin düğün töreninde kendi köyüm olan Bağılı köyünde bir festivalle tanıttık. Artık Hakkari’de her yıl mayıs ayında uçkun festivali düzenleyeceğiz. Uçkun kansere çare bulur, şekere iyi gelir, sindirim yolları için muhteşem, muzumuz ve bütün dertlere devadır. Bütün dünyaya seslenmek istiyorum. Bu güzel bitki Doğu Anadolu Bölgesinin birçok ilinde yetişir. Bu mevsimde bunu ihmal etmeyelim. Uçkuncu baba, şifa dağıtmaya devam edecek” dedi.

Kaynak: Milliyet

Editör: TE Bilişim