Gazete Emek- Peş peşe birçok kentteki konserleri iptal edilen sanatçı İlkay Akkaya, Bursa'daki yasak kararının Ülkü Ocakları'nın talebi üzerine verildiğini açıkladı. Akkaya, Ülkü Ocakları Nilüfer İlçe Başkanlığı'nın Nilüfer Kaymakamlığı'na yazdığı dilekçeyi paylaştı.

 

 

Ünlü sanatçının 31 Ekim'de Bursa Akademik Odalar Birliği sahnesinde vermesi planlanan konser iptal edilmişti. Nilüfer Kaymakamlığı, 'kamu düzeni ve güvenliğini' gerekçe göstermişti.

 

Akkaya bugün, Ülkü Ocakları Nilüfer İlçe Başkanlığı'nın dilekçesini sosyal medya hesabından paylaşarak "Bu dilekçeye istinaden konser yasaklamak nasıl da zavallı bir durum" dedi.

Akkaya'nın paylaştığı dilekçede, "Ülkü Ocakları Nilüfer İlçe Başkanlığı olarak Nilüfer ilçemizde 31.10.2022 tarihinde düzenlenecek sözde sanatçı İlkay Akkaya'nın konserinin iptalini talep ediyoruz. Adı anılan bu sanatçı terör örgütünün propagandasını yapmakta, terör örgütü liderinin fotoğrafının altında poz vermekte ve öldürülen terör örgütü mensuplarının resimlerini paylaşarak anmaktadır" deniliyor. Dilekçede, Akkaya'nın Bursa'dan önce Adana ve Mersin konserlerinin iptal edilmiş olması hatırlatılıyor.

'HOOP ADALET TECELLİ EDİYOR'

 

Akkaya, ikinci bir paylaşımında da iptal kararına yer vererek "İşte böyle zırvaları dosyaya koyup, konser olursa suç işleyeceklerini açık açık beyan edenlerin talebini kabul edip, konseri yasaklıyorsun. Hoop adalet tecelli ediyor" tepkisini gösterdi. 

Editör: TE Bilişim