Gazete Emek- "Selahattin Demirtaş ile görüştüğünde PKK ile mesafe koymalıyız" Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, iddiaya göre, " bu ifadeyi dönemin CHP Genel Başkan yardımcısı, şimdinin Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a kullandı.

Yılmaz, CNN TÜRK'te Demirtaş'la arasında geçen diyaloğa ilişkin soruyu yanıtladı.

Uzmanlardan altın uyarısı: Büyük risk olur

26. ve 27. dönem Ardahan milletvekili olan Öztürk Yılmaz geçtiğimiz günlerde Yenilik Partisi adlı partiyi kurmuştu.  

Hülya Avşar'ın almak istediği adada 17 yıldır yaşayan 'Robinson çift' isyan etti

CNN Türk'te katıldığı canlı yayında çarpıcı açıklamalar yapan Öztürk Yılmaz, Mehmet Metiner'i şaşırtan ifadeler kullandı. 

 "Öztürk Yılmaz Selahattin Demirtaş ile görüştüğünde PKK ile mesafe koymalıyız dedi mi?" diye sordu. 

Sezgin Tanrıkulu'dan 10 Ekim için 'sivil itaatsizlik' çağrısı

Öztürk Yılmaz ise "Evet kullandı" ifadelerini kullandı. 

Demirtaş'a da çağrıda bulunan Mehmet Metiner, "Öztürk Yılmaz'a böyle bir beyanda bulundun mu" diye sordu.

Ayhan Bilgen'den cezaevinden ilk mesaj: Kararı yüzümüze okuyan mahkeme tarihi bir iyilik yaptı

PROGRAMDA NE KONUŞULDU?

Öztürk Yılmaz, "Demirtaş'a o dönem gittiğimde aynı şeyi dedim o dönem PKK İle aranıza mesafe koyun dedim. Böyle bir siyaset olmaz dedim. Bu olmadan hiçbir meşruiyet alanı olmaz." Sunucu, "Ne dedi sayın Yılmaz" 

Mehmet Metiner, "Demirtaş 'PKK ile aramıza mesafe koymalıyız' dedi mi?" Öztürk Yılmaz "Evet içerideyken dedi. Metiner, "Bunu yazabiliriz değil mi? Öztürk Yılmaz, "Demirtaş keşke HDP, PKK ile arasına mesafe kosya koymalı" dedi mi? İlk yazımda bunu kullancağım şahitsiniz." dedi. Öztürk Yılmaz ise "evet kullanabilirsiniz" dedi. Metiner, "Demirtaş'a da çağrıda bulunuyorum. Öztürk Yılmaz'a böyle bir çağrıda bulundun mu bulunmadın mı?" diye çağrı yaptı. Öztürk Yılmaz konuşmasının devamında, "HDP'nin şuanda bulunduğu çizgiyi beğenmiyorum. HDP'yi kazanabilir miyiz ben bunun peşindeyim. " dedi. 

ÖZTÜRK YILMAZ 2018'DE DEMİRTAŞ'I CEZAEVİNDE ZİYARET ETMİŞTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı iken Öztürk Yılmaz, Selahattin Demirtaş'ı tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nde ziyaret etti.

Demirtaş'ı ziyareti ardından açıklamalarda bulunan Öztürk Yılmaz, "Kendisiyle görüşmemiz oldu. Cezaevi şartları ne olursa olsun özgürlüğünden şu anda mahrum olmuş durumda ve henüz yargınlanması bitmedi. Bir an önce yargılanmasının tamamlanıp serbest kalmasını arzu ediyoruz. Çünkü şunu biliyoruz ki tutukluluk bir esarete dönüşüyor. İnsanın hayatı, bütün sevdikleri ve bütün enerjisi tutuklu olmasından dolayı boşa gidiyor. Biz hiçbir zaman tutuklu gazeteci ve milletvekilerinin bu şekilde cezaevlerinde olmalarını arzu etmiyoruz. Ziyaretimizin kendisine hem moral olması hem de destek verip bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını vurguladık. Umarım tahliye olur. Umuyorum bir an önce ailesine kavuşur, iki çocuğuna kavuşur ve özgürlüğüne kavuşur. İnşallah artık bu zillet biter. Umarım bu düzen değişir, bu baskı biter. Edirne’den saygılarımızı ve sevgilerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Gerçek Gündem

Editör: TE Bilişim