Gazete Emek-Fenerbahçe'nin rekor katılım gösterilen tarihi seçiminin ardından 33. başkan olan Ali Koç, zafer konuşmasını yaptı. Fenerbahçe Kulübü'nün yeni başkanı 16 bin 92 oy alarak Ali Koç oldu. 

Ali Koç yaptığı teşekkür konuşmasında kendisine destek olan tüm Fenerbahçe camiasına teşekkür ederek, Aziz Yıldırım'ı da 'Efsane Başkan' olarak nitelendirdi.

Ali Koç'un konuşması şöyle:

"Herkese hayırlı olsun. Ne konuşacağımı bilmiyorum. Ben size teşekkür ederim. Ben sizi tebrik ederim. Tebrik edecek o kadar çok kişi, o kadar çok kurum var ki, çocuğundan, dedesine anneannesine kadar. Ben sadece bu başarının vitriniyim. Sadece inandım. Kim kazanırsa büyük farkl kazanacak dedim. Bunu neden dedim? Siz bana ve ekibime öyle şeyler yaşattınız ki, acaba yanlış mı düşünüyoruz dedik? Çünkü bu sevinç, bu güven az insana nasip olacak bir şey. Tekrar söylüyorum, bu yolda kimseye biat etmedik. Kimseden menfaat beklemedik. Bu kadar organik olabilirdi bir kampanya. Bu sizin sayenizde oldu. Bana dediler ki kongreler başka, sokak başkadır. Olur mu öyle şey? Fenerbahçe taraftarının resmi temsilcileridir kongre dedim.

"CAMİAYA LAYIK OLMAK İÇİN ÇALIŞTIK"

Herkes yolcu, taraftar hancıdır dedim. Ben de bir taraftarıım. Çok duygu yüklüyüm ne diyeceğimi bilemiyorum. Teşekküre başlasam sahura kadar burda oluruz. 1 dakika 1 kez sizleri utandıracak sizleri mahcup edecek bir şey yapmamak için ben ve arkadaşlarım; bu yolda saygıda sevgide kusur etmemek için, camiaya layık olabilmek için çalıştık. Milyonlarla yaptık.

Bu yola çıkarken 2 kişiye gittim. Biri Burhan Karaçam'dı, var mısın dedim, sonuna kadar varım dedi. Ancak onu hiç görmediniz. Ne yaparız diye konuşuyorduk. Finansal çalışmalar yaptık. Hep onu çalıştık. Sonra Semih Özsoy. Semih Özsoy ile beraber yönetim kurulundaydık. Haşır neşir değildik kendisiyle, ta ki 3 Temmuz'a kadar. Bu süreçte minimum hata yaptıysak onun sayesindedir. Yolda tuzaklar oldu aba altında sopa gösterenler oldu. ama dik durduk. Çünkü korkacak bir şeyimiz yoktu. Bu yüzden Burhan Abi'ye ve Semih Özsoy'a teşekkür etmek istiyorum. Bir kısmını burada gördüğünüz bu arkadaşlarla (ekibi) yola çıktık. "Tam zamanı şimdi" sloganını onlar buldu.

"KEŞKE BURADA ŞAMPİYONLUĞU KUTLAYABİLSEYDİK"

Keşke burada şampiyonluk da kutlayabilseydik. Ama onun da sırası gelecek.

En büyük teşekkür aileme. Onlar mutfakta değildiler ama her türlü riske, her türlü iftiraya göğüs germemde yanımda oldular. Bugün dediler ki kaybetsen de üzülme, Allah en hayırlısını verir. Allah verdi, doğrunun yanında oldu. İyilik kazanacak dedik, iyilik kazandı. Ben sonucuyum ve siz de bunun bir parçasısınız. Esas yolculuk şimdi başlıyor. Çok zor bir yolculuğa hep beraber çıkıyoruz. Biliyorum beklentiniz çok yüksek. Nasıl yanımızda durdunuz, bizi hep inandırdınız. Biliyorum ki hep beraber kazanacağız. Elimizde sihirli değnek yok. Herkesin çorbadan tuzu olacak. Hayallerinizi gerçekleştirecek fırsatları biz size sunacağız. Bayrakları çıkarmaya hazır olun. Gurur duymaya ve övünmeye hazır olun!

"AZİZ YILDIRIM, EFSANE BAŞKANDIR!"

Ne yaşandıysa yaşandı ama kin ve öfke yok. Bir sözüm de Başkanımız Aziz Yıldırım'a. Sayın Aziz Yıldırım olmasaydı ben ve Semih burada olmazdık. Bu stat olmazdı. Türkiye'deki pek çok stat olmazdı. Fitili biz ateşledik. Göreceksiniz yakın zamanda Türkiye'de müthiş basketbol salonları olacak. O olmasaydı bizim salonumuz da olmazdı. Başkanımız Aziz Yıldırım olmasaydı amatör sporlar gelişmezdi. Fenerbahçe girmeseydi diğer rakiplerimiz girmezdi. Bunları unutmayın. Hayatta herkesin artıları ve eksileri vardır. Bu bilançonun sonucunda da tek bir şey vardır. Başkanımız her şeyiyle 'Efsane Başkan' olmayı hak etmiştir. Ancak en büyük kahramanlığını da 3 Temmuz'da göstermiştir. Çünkü camianın başı olarak kendisi direkt hedef alınmıştır. 12 Mayıs'ta burada ne yaşadığımızı hepimiz biliyorsunuz. Resmen taraftarımıza tuzak kuruldu. Daha maça başlamadan gaz sıkılmıştı. Onları yaşadık. Bütün rüzgarların bize karşı olduğu ve bizim en zayıf olduğumuz anda dimdik ayakta durdu. Hem o hem camiamız bu işten çok darbe yedik. Maddi-manevi... O zaman söyledim, bunun etkilerini 5-6 sene göreceğiz. Yorulduk. Ama yorlulmaya hakkımız yok. Hak ettiğimiz kayıplarımızı tazmin edeceğiz. O bu mücadelenin liderliğini yapmaya devam edecektir. Bu camiayı yine test ederlerse yine size bu camianın ihtiyacı olacak.

"MUSTAFA KEMAL'İN İZİNDEYİZ"

Biz bir aileyiz. Mustafa Kemal'in yolunda gitmeye devam edeceğiz. Onun yolu bizim ışığımız olacak. Atamız Fenerbahçeli. Tarihte bize çok yakındı. Onun kimi tuttuğu önemli değil, kimin onun yolunda yürüdüğü önemli.

Kaynak: Birgün

Editör: TE Bilişim