Gazete Emek- Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanma tarihine ilişkin yol haritası belli oldu.Habertürk'ün haberine göre, 6 Aralık'ta TİSK Genel Kurulu yapılacak. Ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 7, 8 ya da 9 Aralık'ta toplanacak. Aralık ayı boyunca komisyon 4 toplantı yapacak ve son toplantı sonrası geçen yıl olduğu gibi asgari ücret AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, Taksim'de İstiklal Caddesi'nde dün yaşanan bombalı saldırının ardından sosyal medyanın anayasa ve yasalara aykırı olarak erişime kapatıldığı gerekçesiyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı ve sorumlu diğer kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

GÜNÜN ÖZETİ

Eren Keskin’den Zafer PartiliTaşkaya’ya tepki: Dün geceden beri sürekli tehdit alıyoruz

İstanbul'daki İstikal Caddesi'nde yaşanan patlamada Zafer Partili Ahmet Taşkaya, bir avukatı hedef gösterdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Bakan Soylu açıkladı: Beyoğlu patlamasında bombayı bırakan kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beyoğlu patlamasında bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını açıkladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

İstiklal Caddesi'ndeki saldırıyla ilgili 48 kişi gözaltına alındı

Aralarında bombayı bıraktığı iddia edilen zanlı da olmak üzere 46 kişi gözaltına alındı. Taksim’deki patlamanın failinin Suriye uyruklu Ahlam Albashir olduğu açıklandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Erşim engellerinde internete girebileceğiniz ücretsiz VPN siteleri

Halkın haber alma ve bilgiye erişmede zorluk yaşadığı dönemlerde yurttaşlar VPN kullanmayı tercih ediyor. Peki, VPN nedir, ne işe yarar?

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

CHP’den bant daraltma talimatı veren BTK hakkında suç duyurusu

CHP'li Gürsel Tekin, İstiklal Caddesi'ndeki patlama sonrasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun getirdiği erişim engelinin, haberleşme hakkının ihlali olduğu gerekçesiyle, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Barış Akademisyeni Gülseren Adaklı: Tüm habercilik kollarının yolu mutlaka emekten ve emek haberciliğinden geçer

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden ihraç edilen Barış Akademisyeni Doç. Dr. Gülseren Adaklı işçi ve emek haberciliğinin tarihsel seyrini anlattı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Demirtaş'ın Diyarbakır'a götürülmesine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı: Kelepçesiz götürüldü, Jandarma kibar ve saygılıydı

Kasım 2016'dan bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın babasının rahatsızlığı üzerine Diyarbakır'a götürülmesi, siyaset sahnesini hareketlendirdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağı tarih belli oldu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağı tarih belirlendi. 6 Aralık'ta TİSK Genel Kurulu yapılacak. Ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 7, 8 ya da 9 Aralık'ta toplanacak.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

AFP ve Reuters duyurdu: PKK eylemi üstlenmedi

Yabancı haber ajansları AFP ve Reuters, PKK'nin İstanbul'daki İstiklal Caddesi'nde düzenlenen ve altı kişinin ölümüne yol açan saldırıyla "bağlantıları olmadığına" dair açıklamasını aktardı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Altılı Masa’dan ortak bildiri:"Anayasa değişikliğiyle ilgili çalışma 28 Kasım'da kamuoyuyla paylaşılacak"

CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti liderlerinin oluşturduğu altılı masa, ikinci tur görüşmelerinin üçüncü toplantısını bugün gerçekleşti. Toplantının ardından altı siyasi genel başkanı ortak açıklama yayınladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN


 

Editör: TE Bilişim