Gazete Emek- 
 

Gezi Parkı’nın mülkiyetinin İBB’den alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilmesiyle ilgili konuşan Ekrem İmamoğlu,”Gezi Parkı’nın mülkiyetini geri almak için İBB olarak davamızı açıyoruz.” dedi.

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı hakkında değerlendirmede bulunan ABD Başkanı Joe Biden, çekilme kararını ''Derin bir hayal kırıklığı ve cesaret kırıcı bir geri adım'' olarak niteledi.

“Propaganda yaptığı” iddia edilerek Meclis'te sabah gözaltına alınan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 6 saat süren ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine ilişkin, Farklı bir sözleşmesinin gelmesinin zorunluğu olduğunu savunarak Ankara Sözleşmesi’ni hazırladıklarını söyledi.

GÜNÜN ÖZETİ

Diyarbakır’da yüzbinlerce kişi Newroz alanında buluştu

Bu yıl “Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim” şiarıyla gerçekleştirilen Newroz kutlamaları, Diyarbakır Bağlar'daki Newroz Parkı'nda kutlanmaya başladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Birçok il ve ilçede Newroz coşku içinde kutlanıyor

Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle düzenlenmeyen Newruz kutlamaları bu yıl, milyonlarca kişinin katılımıyla büyük bir coşku ile kutlanıyor.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Meclis’te gözaltına alınan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu serbest bırakıldı

Başlatmış olduğu ‘Adalet Nöbeti’nin 5’inci gününde gözaltına alınan HDP’li vekil Ömer Faruk Gergerlioğlu serbest bırakıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

İmamoğlu’ndan Gezi Parkı açıklaması: İBB olarak davamızı açıyoruz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gezi Parkı'nın mülkiyetinin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne geçirilmesiyle ilgili mülkiyet davası açacaklarını açıkladı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

AKP’li Sayan Kaya'dan İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin açıklama: Ankara Sözleşmesi’ni hazırlıyoruz

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, "İstanbul Sözleşmesi'nin yerine Ankara Sözleşmesi hazırlıyoruz" diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

“Meclis’te durmanın anlamı yok, ‘Sine-i Millet’i tartışmanın zamanı değil mi?”

T24 yazarı Murat Sabuncu, Meclis’te gözaltına alınan HDP’li Ömer Faruk Gergerioğlu’na ilişkin kaleme aldığı yazısında, “Türkiye’nin demokrasiden yana olanlarının seçimleri beklemeden ‘demokrasi ittifakında’ yan yana gelmeleri şart.” İfadelerine yer verdi

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Demirtaş: “Bu hukuk dışı saldırılardan güçlenerek çıkacağız”

HDP’ye yönelik kapatma girişimine ilişkin konuşan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Bütünüyle siyasi bir davadır” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Joe Biden’den İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin açıklama

ABD Başkanı Joe Biden,“Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi, küresel çapta kadına karşı şiddete son vermeyi amaçlayan hareket için cesaret kırıcı bir geri adım.” diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Diyarbakır Newrozu'nda vurulan Kemal Kurkut mezarı başında anıldı

Diyarbakır'da 2017 Newroz kutlamalarında polis kurşunuyla öldürülen 23 yaşındaki Kemal Kurkut mezarı başında anıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Şırnak Uludere’de mayına basan iki çocuk hayatını kaybetti

Şırnak'ın Uludere ilçesinde hayvanlarını otlatırken mayına basan iki çocuk hayatını kaybetti. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Olay ile ilgili olarak Uludere Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli tahkikat başlatılmıştır” denildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Resmi Gazete'de yayımlandı: Diyarbakır il sınırı değişti

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Şenyayla bölgesinin Muş’a bağlanmasına karar verildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim