Gazete Emek- HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Ben muhalefetin ortak adayı olsam cezaevinden bile seçim kazanırım. Dışarıda ise birileri halen bu üçkağıtçı, dolandırıcı iktidarın halkı kandırıp seçim kazanabileceğine inanıyor” dedi.

 

 

 

 

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Çoğu kim, ne olduğu belli olmayan, bir kısmı terör örgütleriyle iltisaklı çıkan 45 bin kişiyi belediyeye doldurdular" şeklindeki suçlamasına yanıt verdi. İmamoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı 45 bin kişi diyor. Birincisi yanlış yerden bilgi alıyor ve aldatılıyor." dedi.

 

.

 

GÜNÜN ÖZETİ 

 

 

 

Dolar ve Euro yine yükselişe geçti

 

Dolar/TL haftanın son işlem gününe 11.42 liradan başladı. Dolar kuru şu dakikalarda 11.57 lira seviyesinden işlem görüyor. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

 

 

 

 

Demirtaş: Muhalefetin ortak adayı olsam cezaevinden bile seçim kazanırım

 

 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından verdiği mesajda AKP'nin yeniden seçimi kazanacağını savundu. Demirtaş  muhalefete yönelik çağrısında "Halka güvenin, yüzünüzü yoksullara dönün. Yan yana durmaktan korkmayın ve miting meydanlarını doldurun" dedi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

 

 

 

Birleşik Kamu-İş: Açlık sınırı yeni asgari ücreti şimdiden geçti

 

Birleşik Kamu-İş, açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının Aralık 2021 sonuçlarını açıkladı. Buna göre yoksulluk sınırı 13 bin 598 liraya yükseldi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

 

 

 

TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı isyan etti: Ben işletemiyorum,gemileri bağladım

 

 

TURYOL geçtiğimiz günlerde bazı seferlerini durduğunu duyurmuştu.TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can,pahalılığa karşı bakanlık temsilcilerini "Ben işletemiyorum. Gemileri bağladım. Böyle devam ederse diğer hatlardan da çıkmak mecburiyetinde kalacağım" diyerek eleştirdi. 

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

 

 

 

 

770 kişinin mal varlıkları donduruldu! Aralarında Demirtaş'ın ağabeyi de var

 

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla toplam 770 kişinin malvarlıkları donduruldu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

 

 

Ekonomist Atilla Yeşilada'dan dolar ve enflasyon uyarısı; tarih verdi

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın izlediği ekonomik adımlarını değerlendiren Ekonomist Atilla Yeşilada, dolar kurunun ve enflasyonun yükseleceğini söyledi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

 

 

Bakan Nebati: Üç günde finansal istikrarı sağladık

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kur garantili TL mevduatı uygulaması için "Üç günde finansal istikrarı sağladık" dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

 

 

Pervin Buldan: “Cezaevi idaresi bile Aysel Tuğluk’un iyi olmadığını söylüyor”

 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan,  Aysel Tuğluk'un sağlık durumuna ilişkin konuştu. Buldan, “Bir buçuk yıl önce bile çok kötüydü fakat bu sefer çok daha kötü gördüm Aysel Tuğluk’u. Konuşmakta, tanımakta zorluk çekiyor, hareketlerinde kısıtlılık var." dedi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

 

 

İstanbul’da ulaşım fiyatlarına yüzde 36 zam!

 

Dolar ve euroda geçen haftaya kadar yaşanan rekor artışlar, İstanbul'da toplu taşımayı da vurdu. İstanbul’da UKOME kararıyla toplu taşımaya yüzde 36 zam yapıldı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

 

Kalitesiz kömürlerin kullanımı Van ve çevre kentlerde hava kirliliğini tetikliyor 

 

 Artan enflasyondan kömür fiyatları da nasibini aldı. Yurttaşlar yükselen kömür fiyatları karşısında daha düşük kaliteli kömürler ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı  tarafından dağıtılan kömüre yönelmek zorunda kalıyor. Bu da hava kirliliğini tetikliyor.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

 

 

 

Erdoğan: Kripto para yasası hazır

 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Stokçuların, fahiş fiyatta ısrar edenlerin üstüne gidilecektir" açıklamasında bulundu.Erdoğan,  kripto yasasının da hazır olduğunu ve yakında meclise geleceğini söyledi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

 

 

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: Yanlış yerden bilgi alıyor ve aldatılıyor

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "15 bin kişiyi işten çıkardı. Çoğu kim, ne olduğu belli olmayan, bir kısmı terör örgütleriyle iltisaklı çıkan 45 bin kişiyi belediyeye doldurdular " sözlerine, "Yanlış yerden bilgi alıyor ve aldatılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işe aldığı insan sayısı 21 bin 179." diyerek yanıt verdi.

 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

Editör: TE Bilişim