Gazete Emek- AYM tarafından 21 Ocak'ta alınan kararın bağlayıcı olduğu dikkate alınarak bu karara uyulduğuna hükmeden mahkeme, Berberoğlu hakkında Anayasa Mahkemesinin 21 Ocak 2021 tarihli hak ihlali kararı uyarınca CHP’li Enis Berberoğlu’nun yeniden yargılama talebinin kabulüne ve infazın durdurulmasına karar verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'yeni anayasa' çağrısına ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu, "Bugün Türkiye’de demokrasiden yana olan herkes, ‘Türkiye’nin demokratik yeni bir Anayasaya ihtiyacı var’ diyor. Tabii mevcut Anayasanın ilk dört maddesinin aynı kalması kaydıyla… Yeni bir Anayasayla Türkiye, demokratik standartlarını daha ileriye taşımalıdır, buna ihtiyacımız var. İhtiyacımız, ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’dir"

GÜNÜN ÖZETİ

Erdoğan'ın cezaevinden gönderdiği mektup 22 yıl sonra ortaya çıktı

Elazığ'da kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden şair Ahmet Tevfik Ozan'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cezaevinden gönderdiği mektup 22 yıl sonra ortaya çıktı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Çakıcı'dan Melih Bulu'ya mektup: Sakın istifa etmeyiniz

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’ya istifa etmemesi yönünde çağrıda bulundu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ensarioğlu'dan dikkat çeken röportaj: HDP'nin kapatılmasına karşıyım, Kürtler'in desteği önemli

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Salim Ensarioğlu, HDP’nin kapatılması tartışmalarına ilişkin,  “Altı milyon oy almış bir partinin açık kalması taraftarıyım” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

KESK İzmir Şubeler Platformu: KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri işe iade edilsin

KESK İzmir Şubeler Platformu, “İşimizi geri istiyoruz” diyerek, KHK ile ihraç edilen emekçilerin işe iadesini istedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Küba'nın geliştirdiği ilacın ağır koronavirüs hastaları üzerindeki etkinliği kanıtlandı

Küba Kamu Sağlığı Bakanlığı, CIM'nin geliştirdiği ilacın Covid-19 hastalarında olumlu sonuçlar ürettiğini duyurdu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Çiftçi Sen’den “‘Bizi mahvettiniz’ diyen çiftçi 24 taksitle telefon almış” diyen AKP’li Ünal’a tepki

Çiftçiler Sendikası (Çiftçi Sen), “'Bizi mahvettiniz' diyen çiftçi 24 taksitle almış” ifadelerini kullanan AKP'li Mahir Ünal’a, “Biz yok olmak istemiyoruz, geçinmek, üretmek istiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Demirtaş: Dışarda olsaydık seçim sonuçları farklı olurdu

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Şimdi gerek benim gerekse kriminalize edilmesinin nedeni önümüzdeki seçimlerde muhalefeti bölmek ve bir kez daha yargıya müdahale ederek seçimleri hileli şekilde kazanabilmektir” ifadelerini kullandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

HDP, “Herkes İçin Adalet” kampanyasının startını verdi: Bize lütufla değil, gerçek adalet lazım

HDP, "Herkes için Adalet" kampanyasının startını Ankara'da düzenlediği basın toplantısı ile verdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Mahkeme, Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanmasını kabul etti

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM Genel Kurulunca hakkında ikinci kez hak ihlali yapıldığına karar verilen Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılama talebinin kabulüne karar verdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Menemen Belediyesi işçileri eylemde: Sonuç alana kadar devam edeceğiz

Menemen Belediyesi'ne bağlı şirketlerde çalışan ve işten çıkarılan 660 işçi, "Menemen Belediyesi çalışanları olarak sonuç alana kadar direnişimizi sürdüreceğiz, yurttaşlarımızı destek vermeye bekliyoruz" dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a "yeni Anayasa" yanıtı: Önce mevcut Anayasa'ya uyun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yeni Anayasa’ çıkışına ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu, anayasa önerisinin "otoriterliği güçlendirmesinden endişe ettiğini” dile getirdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Bülent Arınç yine sözleri ile gündem oldu: Dünün mücahitleri bugün müteahhit oldu

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın eski devlet bakanlarından Fehim Adak’ın ölüm yıl dönümünde mezarı başındaki anmada yaptığı konuşma ile gündem oldu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim