ÖZEL HABER /PELİNTUNÇ

Gazete Emek- Meya Ajans tarafından Diyarbakır’da üçüncüsü düzenlenen ’Altın Toprak’ ödül töreninde ödüller sahiplerini verildi.  

Gecenin 'en iyi muhtar ödülü' ise Diyarbakır Bağlar'ın Muradiye Mahallesi'nde görev yapan Dilek Demir'e verildi. 

Diyarbakır'da çocuk yaşta evlenerek geldiği mahallenin 8 yıldır muhtarlığını yapan Dilek Demir, "8 yıldır muhtarım ikinci dönem muhtarlık yapıyorum. Diyarbakır'ın tek kadın muhtarıyım. Suç oranı çok çok yüksek bir mahallede muhtarlık yapmaktayım. Bunu da bir anne sevgisi, şefkati ve özverisi ile yapmaktayım. O yüzden herhangi bir zorluğunu yaşamıyorum." 

Erdoğan'a ÖTV'yi üç katına çıkarma yetkisi verilmişti! Araba piyasası hareketlendi

SORUNLARA KARŞI ANNE YAKLAŞIMI 

Diyarbakır'ın tek kadın muhtarı olan Demir, göreve başladığı ilk seneler haricinde herhangi bir zorukluk görmediğini söyledi.  Gazete Emek'e konuşan Demir, şunları söyledi; 

"Bir annenin evlatlarını yönetmesi gibi mahallemi yönetiyorum. Hatta şehrin her tarafından gelen insanların da sıkıntılarını gidermeye çalışıyorum. 8 yıldır muhtarım canla, başla ve aşkla muhtarlığı yapmak gerekiyor.  Eğer siz muhtarlığı severek yapmazsanız muhtarlık yapmak çok zor bir iştir. İnsanlar bir ailesini yönetemez ama sen bütün mahallenin dertlerini sıkıntılarını dinlemek ve bunlara çözüm bulmak zorundasın. Ben bir muhtar anne olarak çözüm bulmak zorundayım. Aşı olmayana, maması ve bezi olmayana, ilacı olmayana, eşyası olmayana işi olmayana ufak tefek iş imkanlarıyla elimden geldiği kadarıyla yapmaya çalışıyorum. Yani bir annenin evlatları için neler yapabileceğini düşünürsek ben bütün bunların hepsini yapıyorum."

Gelecek hedefleri arasında siyasete girmeyi düşünen Demir, "Benim gelecekte ki hedeflerim arasında milletvekilliği ve belediye başkanlığı teklifi gelirse değerlendirmeyi düşünüyorum. Hakkıyla bu işi yapacağıma inanlar ve bunu sürekli dile getirenler var." ifadelerini kullandı. 

Kavala ve Demirtaş açıklaması tepki çeken Cem Yılmaz isyan etti: İnsan biraz çekinir, bir dakika düşünür ya!

"GÜÇLÜ KADINLARIMIZ ÇOĞALSIN"  

Aldığı Altın Toprak En İyi Muhtar Ödülü'nü tüm güçlü kadınlara ithaf eden Demir, kadınlara verdiği mesajda şu ifadeleri kullandı:   

 "Gerçekten çok çalışan bir muhtar anneyim.  İşimizi de layığı ile yaptığımıza inanıyoruz. Kadınlar güçlüdür ve güçlü olduklarına inansınlar. Güçlü olarak yola devam etsinler ayaklarının üzerinde durmayı öğrensinler.  Kimseye bağımlı olmadan yollarına devam etsinler. Tüm güçlü kadınlar adına Altıntoprak En iyi Muhatar ödülünü aldım. Böyle bütün bunları yazıp çiziyorum ki bütün kadınlarımıza örnek olsun. Güçlü kadınlarımız çoğalsın."

Editör: TE Bilişim