Haber: Dıldar Güler

Gazete Emek- Yerel seçimlere çok kısa bir süre kaldı. Uzun yıllardır bölgede seçimleri takip eden Gazeteciler yerel seçim sürecini Gazete Emek için değerlendirdi. Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Van temsilcisi ve Gazeteci Adnan Bilen, 1999 yılından bu yana seçimleri takip ettiğini ancak ilk defa bu kadar heyecansız bir süreç olduğunu söyledi. 

Bilen, "Belki de çok kısa bir süre önce genel seçimlerin olmasından kaynaklanmış olabilir ama çok heyecansız bir seçim. İnsanların değişime dair bir umudu vardı ancak bu umut olmadı. Bu seçim de belki mitinglerle tekrar hareketlenir ama eskisi gibi değil." dedi. 

VAN'DA YİNE DEM PARTİ'Lİ ADAYLAR KAZANIR

Bilen kentteki partilerin durumunu da değerlendirdi. Van'da en çok öne çıkan partinin DEM Parti olduğunu belirten Bilen, "Görünen o ki Van'da DEM Partili adaylar kazanacak ama asıl mesele bundan sonra başlayacak." diye konuştu. 

İNSANLAR PARTİLERE DEĞİL ADAYLARA OY VERMELİ

Murat Karayalçın, Kılıçdaroğlu’na karşı Özgür Özel’i destekledi Murat Karayalçın, Kılıçdaroğlu’na karşı Özgür Özel’i destekledi

Van'da uzun süredir yerel gazetecilik yapan Hikmetullah Yetkin ise yerel seçim sürecindeki medyanın rolüne dikkat çekti. Ekonominin de seçim sürecini çok etkilediğini belirten Yetkin, "Bütün partiler sanki bu seçim bir an önce bitsin gibi davranıyor. Eskisi gibi çok fazla projeler konuşulmuyor. Van'da çok büyük sorunlar var. Van'da insanların eğitim ve işsizlik sorunu var. Bunun yanında trafik sorunu var. 

Şehrin genişletilmesi gerekiyor. Adayların iyice araştırılması gerekiyor. Burada partilere değil adaylara oy verilecek. Onun için adayların iyi araştırılıp ona göre oy verilmesi gerekiyor. Ama bölgede adaylardan ziyade politik sebepler daha çok önplana çıkıyor. İyi bir aday seçilirse bu kent daha iyi yere gider." dedi. 

Editör: Bekir GÜNEŞ