HABER: SIDDIK GÜLER

Gazete Emek - Ekonomik kriz kitap fiyatlarını da vurdu. Van'da SİTAV Yayınevi yöneticisi Servet Özkan kitap fiyatlarında yaşanan krizi değerlendirdi. 

"Kitapların fiyatları da döviz fiyatları üzerinden değişiyor." diyen Özkan, birçok yayınevinin ekonomik kriz nedeniyle kapandığını söyledi. 

Özkan yaşadıkları sıkıntıları şu şekilde anlattı:

Zaman zaman çalıştığımız matbalar da bizi arıyor ve dövizdeki değişime göre fiyatları değiştirdiklerini söylüyorlar. Kağıt fiyatlarının çok yükselmesiyle birlikte bizlere çok ciddi olumsuz etkileri oldu. 

İNSANLAR KİTAPLARDAN ÇOK ACİL İHTİYAÇLARA YÖNELİYOR

AKP'li meclis üyesi kendini yere atıp yuvarlandı, 'Bana saldırıyorlar' dedi AKP'li meclis üyesi kendini yere atıp yuvarlandı, 'Bana saldırıyorlar' dedi

Bizim yayınevlerimiz depoya dönüştü. Kitap satışlarımız çok çok düştü. İnsanlar artık zaruri ihtiyaçları gidermeye yöneldiler. Ekonomik bunalım en çok kitapları vurdu diyebilirim. 

İNSANLARI KÜRTÇE KİTAPLARI OKUMAYA TEŞVİK EDİYORUZ

Mart ayında Newroz ile birlikte Kürtçe kitapların satışının artması için de birçok kampanya başlattık. Asıl amacımız insanların Kürtçe kitapları okumaya teşvik ettik. Birçok yayınevi kapanmaya doğru gidiyor. 

DİRENİYORUZ AMA NEREYE KADAR

Biz de direniyoruz. Ama böyle devam ederse birçok kitapevi kapısına kilit vurabilir. Artık sadece fuarlarda kitap satmaya çalışıyoruz. Ama fuarlar da artık çok azaldı. Yaptığımız kampanyalara katkı bekliyoruz. Çok önemli kitaplarımız var. O kitapların okunmasını istiyoruz. 

Editör: Bekir GÜNEŞ