Haber: Dıldar Güler

Gazete Emek- Ekonomik krizin çok yoğun olduğu bir atmosferde Türkiye yerel seçime gidiyor. Seçim öncesi Van halkı bu durumu nasıl değerlendiriyor. Bu defa sokakta olan halka sorduk. 

İnsanlar durumun çok vahim olduğunu söylüyor. Binlerce insanın Türkiye'den Avrupa'ya, diğer ülkelere göç ettiğini belirten vatandaşlar AKP'ye oy veren vatandaşlara da çağrıda bulundu. 

İzmir ve Ege’de ilk Kürtçe yayıncılığı yapanlardan Berfo Barî: Herkes Kürtçe’ye sahip çıkmalı İzmir ve Ege’de ilk Kürtçe yayıncılığı yapanlardan Berfo Barî: Herkes Kürtçe’ye sahip çıkmalı

Şimdiye kadar DEM Parti'yi tanımadığını belirten bir vatandaş artık bundan sonra DEM Parti'ye oy vereceklerini söyledi. Bir vatandaş ise öncelikle Cumhurbaşkanının değişmesi gerektiğini söyledi. 

ŞİMDİ KONUŞURSAM ŞAFAK OPERASYONU OLABİLİR

Bir genç ise Türkiye'de yaşanan baskı ortamına dikkat çekerek, "Şimdi konuşursam şafak operasyonunda beni alırlar onun için çok fazla bir şey söylemek istemiyor." dedi.

Başka bir vatandaş ise artık kayyumların gelmemesi gerektiğini belirterek, "Artık kayyumların gelmemesi gerekiyor." diye konuştu. 

Editör: Bekir GÜNEŞ