Gazete Emek- Dünya genelinde 13 binden fazla kişinin ölümüne yol açan koronavirüs salgınında, 4 ülkede daha ilk ölümler kayıtlara geçti.

ROMANYA

Romanya'da hükümet, bugün koronavirüs nedeniyle ülkedeki ilk ölümün gerçekleştiğini açıkladı.

Hükümetten yapılan açıklamaya göre, hayatını kaybeden kişi, kansere yakalanmış 67 yaşındaki bir erkekti.

18 Mart'ta koronavirüs ile enfekte olduğu doğrulandı ve Güney Romanya'daki Craiova kentindeki bir hastanede tedavi altına alındı.

Romanya'da şimdiye kadar 367 koronavirüs vakası kaydedildi. Ülkede 16 Mart'ta olağanüstü hal ilan edilmişti.

KOLOMBİYA

Güney Amerika ülkesi Kolombiya'da yeni tip koronavirüs nedeniyle bir kişi öldü.

Kolombiya Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkenin kuzeyindeki turistik Cartagena şehrinde taksicilik yapan 58 yaşındaki bir erkek Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Hipertansiyon ve diyabet hastası olan kişinin 4 Mart'ta İtalyan turistleri taşıdığı ve iki gün sonra da öksürük, yüksek ateş ve solunum zorluğu gibi Covid-19 belirtileri gösterdiği bildirildi.

Açıklamada, 13 Mart'ta Cartagena'da bir klinikte bakım görmeye başlayan hastanın 16 Mart'ta hayatını kaybettiği belirtildi.

GANA

Gana Devlet Başkanı Nana Akuffo-Addo, ulusal televizyonunda yaptığı açıklamada, Gana'ya gelen 61 yaşındaki bir Lübnan vatandaşının ülkenin Kumasi şehrinde virüsten yaşamını yitirdiğini belirtti.

Ülkede görülen 5 yeni vaka ile toplamda 21 Covid-19 vakası olduğunu kaydeden Akuffo-Addo, bu kişilerin karantinaya alındığını ve bazılarının durumunun stabil olduğunu ifade etti.

Akuffo-Addo, yarın geceden itibaren ülkenin kara, hava ve deniz sınırlarının 2 hafta süreyle kapatılacağını belirterek, "Bundan önce gelen tüm yolcular karantinaya alınacak ve test yapılacak" dedi.

Devlet Başkanı Akuffo-Addo, virüsün yayılmaması için 25 Mart'ta ülke genelinde oruç tutulacağını açıkladı.

Afrika kıtasında toplamda 900'den fazla koronavirüs vakası görülürken bunlardan 25'i ölümle sonuçlandı.

KIBRIS

Kıbrıs’ta da yeni tip koronavirüs sebebiyle ilk ölüm gerçekleşti.

Sağlık Bakanlığı, hastanede tedavi gördüğü sırada koronavirüs testi pozitif çıkan 70 yaşındaki erkek hastanın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Güney Kıbrıs yetkilileri, ülkede bugün 9 kişide daha Covid-19 tespit edildiğini ve toplam vaka sayısının 84'e ulaştığını açıklamıştı.

Kaynak: Kurdistan24

Editör: TE Bilişim