'Tanrı parçacığı' teorisini geliştiren fizikçi Peter Higgs hayatını kaybetti 'Tanrı parçacığı' teorisini geliştiren fizikçi Peter Higgs hayatını kaybetti

Gazete Emek - İsrail, 1 Nisan'da İran'ın Şam Konsolosluğu'na düzenlediği saldırıda 7 İran vatandaşını öldürmüştü.

Günlerdir İran tarafından yapılması beklenen misilleme saldırısı, bu gece saatlerinde başladı. İran, 250'ye yakın İHA'nın yanı sıra balistik füze ve farklı araçlar ile İsrail hedeflerine saldırırken, ilk saldırı girişiminin ardından farklı ülke ve gruplardan da çatışmaya ilişkin yeni bilgiler geldi.

Saldırılara karşın İsrail'in yanında olduğunu belirten tek ülke ABD olurken, Beyaz Saray'dan gelen açıklamada İsrail'e koşulsuz ve caydırıcı şekilde destek verileceği belirtildi.

İngiltere tarafından saldırı sonrasında bir açıklama yapılmasa da, Ürdün'de bulunan ABD ve İngiliz güçlerinin ortak şekilde İran'dan gönderilen İHA'ları düşürme girişiminde bulunduğu aktarıldı.

HİZBULLAH, HUSİLER VE TALİBAN İRAN'A DESTEK VERDİ

Buna karşın İran'ın saldırılarına Yemen'de bulunan Husiler, Lübnan Hizbullah'ı ve Taliban tarafından destek verildi.

Lübnan Hizbullah'ı, eşzamanlı olarak füze saldırıları düzenlediğini ve Demir Kubbe'de bazı hedefleri vurduklarını belirtti.

Hizbullah kaynaklarından yapılan açıklamada, işgal altındaki Suriye Golan'ındaki Keila kışlasındaki hava ve füze savunma karargahına düzinelerce Katyuşa roketiyle saldırıldığı aktarıldı.

ÜRDÜN, TOPRAKLARINDAN GEÇECEK İRAN FÜZELERİNİ VURACAK

Buna karşın çatışmada tarafsızlık bildiren ülkeler de var. Ürdün, akşam saatlerinde hava sahasını uçuşlara kapatmasının ardından, İran tarafından gönderilen İHA'lara karşın yaptığı açıklamada, kendi ülkelerinin üzerinden geçecek İHA'ları düşüreceklerini belirterek, çatışmada taraf olmadığını aktardı.

Editör: Bekir GÜNEŞ