Gazete Emek- IŞİD’e karşı uluslararası koalisyonun Irak ve Suriye’den sorumlu Komutanı General Walter Piatt, Kürdistan Hükümeti ve Peşmerge Güçleri’ne desteğe devam edeceğini söyledi.

Başbakan Neçirvan Barzani, IŞİD’e karşı uluslararası koalisyonun Irak ve Suriye’den sorumlu Komutanı General Walter Piatt ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, görüşlerine yer verilen General Walter Piatt, “ABD’nin Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin önemli olduğunu” belirtti.

Uluslararası koalisyon ve Peşmerge Güçleri’nin Musul’un Mahmur ilçesi yakınlarındaki Karaçok Dağı’nda terör örgütü IŞİD’e karşı düzenlediği ortak operasyona değinen  Walter Piatt, “Bölgede terör tehdidinin ortadan kalkması için koalisyon, Peşmerge Güçleri ve Iraklı güçler arasındaki işbirliği devam etmeli” dedi.

General Walter Piatt, uluslararası koalisyonun Kürdistan Hükümeti ve Peşmerge Güçleri’ne desteğini sürdüreceğinin altını çizdi.

Başbaşkan Neçirvan Barzani de bölgede terör tehdidinin ortadan kalkması için Kürdistan’ın uluslararası koalisyon ve Iraklı güçlerle işbirliği yönündeki kararlılığının devam ettiğini söyledi.

Neçirvan Barzani, Peşmerge Güçleri’nin daha önce olduğu gibi ayrım gözetmeksizin tüm bileşenleri korumaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: K24

Editör: TE Bilişim