Gazete Emek-Türkiye'nin Afrin'e yönelik "Zeytin dalı harekatı'na" ilişkin tepkilerini ortaya koyan Almanya, NATO'yu Afrin gündemi ile olağan üstü toplantıya çağırdı.

Almanya'dan dün yapılan açıklamada da Türkiye'ye tank satışlarının durdurulduğu açıklanmıştı. 


Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye’nin Afrin’e yönelik askeri harekattan endişe duyduklarını açıkladı. Gabriel, Suriye’deki NATO’da görüşülmesini istedi.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Sigmar Gabriel’in, Almanya’nın Türkiye’nin Afrin harekatı nedeniyle “son derece endişeli” olduğunun belirtti. Gabriel’in, “NATO Genel Sekreteri’nden Suriye ve ülkenin kuzeyindeki durumun NATO bünyesinde de görüşülmesini rica ettim” dediği aktarıldı.


 
Gabriel, “Fransa’yla birlikte çatışmanın daha da tırmanmasını engellemek ve insani yardımın bölgeye ulaşmasını ve sivil halkın korunmasını sağlamak istiyoruz. Bu bizim birinci önceliğimiz” dedi.

Almanya ve Fransa’nın “Türkiye’nin güvenlik çıkarlarının hesaba katılması gerektiği” konusunda aynı görüşte olduğunu belirten Gabriel, Suriye’de barış ve istikrarı sağlama çabalarının “başka askeri meydan okumalarla engellenmemesi gerektiğini” söyledi.

Editör: TE Bilişim